Trend

Boldogító igen: hármasban!

Ha meglepetésszerûen álltok elõ házasodási szándékotokkal, sokan az arajelölt áldott állapotát fogják firtatni.

Tényleg, miért is házasodik az ember hirtelen felindulásból? Teheti azért, mert ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy a nagy Ő-t (vagy az annak képzelt egyént) házastársi kötelékbe gabalyítsa. Ennek összes pozitív és esetleges negatív következményeivel számolva.
A hirtelen házasságot okozhatja még a családi nyomás (akaratgyengéknél), meggyűrűzési pánik (a kapuzárási pánik analógiájára), vagy akár egy pozitív lelet: bizonyság a trónörökös érkezéséről. Nézzük meg közelebbről most ez utóbbit!





Tegyük fel, hogy a helyzet ideális: jön a gyerek, mindenki hepi, kivéve a boldogító igen hivatalos – a magukat Spielbergnek képzelő rokonok által videóra rögzített – változata hiányzik. Manapság még erősen tartja magát az a nézet, amely szerint rendes ember ilyen esetben gyorsan feleségül veszi a leendő anyukát.  Ez az „előzzük meg a gyereket az igennel” eljárás bizonyára a jövendő család biztos alapjait hivatott lerakni. Így megnyugodhatnak a labilis idegállapotú rokonok, fanatikus nagymama-jelöltek, hogy a Casanova-gyanús fiatalember nem csak úgy, megfontolt szándék nélkül gázolt át drága, de felelőtlen leánykájukon, unokájukon.  Komoly szándékú urak rosszullét-gyanús asszonykáikkal, háttérben a két drukkoló családdal, azonnal hozzákezdhetnek a nagy nap megszervezéséhez.





Egy fapados esküvőt akár a 7.-8. hónapban sem reménytelen vállalkozás kivitelezni. Nem árt a kórházhoz közeli templomot választani; tehetősek és azok, akik biztosra akarnak menni, mise-sátrat vagy anyakönyvi hivatalt varázsolhatnak a kórház kertjébe. A hatás nem marad el!
Ilyen körülmények között azt kell mondjuk, hogy a közelgő anyaság nem marad titokban. Ha azonban a várandós kismamán még nincsenek „külső jegyek”, vagy alig láthatóak, egy rafinált varrónőn áll vagy bukik minden.

Mindezek után azért leszögezhetjük, hogy a kis család életének további kimenetelét nem határozza meg a „még időben tartott” esküvő. Ha egyébként minden oké, egy elhalasztott ceremónia is nagy élményt jelent.

(És ha egy nap a gyerkőc felismeri magát az esküvői fotókon, akkor sem dől össze a világ!)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top