Trend

Ha igen, mikor?

Mindenekelõtt azt kell tisztázni magaddal, hogy érzel-e elég erõt egy házassághoz. Ha ezzel megvagy, már csak az a kérdés van hátra, hogy mikor is lenne ideális. Egy biztos: addig ne fektess túl sok energiát az átgondolására, amíg nincs a láthatáron a megfelelõ jelölt.

Egy mai, trendi nőnek nehéz beleilleszteni az életébe egy esküvőt, nem is beszélve az ezt követő házaséletről. A léböjtkúrák, a narancsbőrt megelőző krémek, és az üzleti tárgyalások közt néha tényleg reménytelennek és régi módinak tűnik kapcsolatokra áldozni a drága időt. Pedig ha jól kezeled a házasság intézményét, nagyon jól is elsülhet a dolog.

Mikor lehet házasodni? Azonnal, viszonylag gyorsan, átlagosan megfontoltan, sokára és soha. Nézzük bővebben ezeket!






AZONNAL
Az azonnali házasság kategóriájába kis jóindulattal is csak azok pályázhatnak, akik a megismerkedéstől számított 72 órán belül döntenek. (Keményebb versenyzők 24 óra alá is lemehetnek.) Legromantikusabb válfaja az első látásra szerelem, mikor az ember megmásíthatatlanul tudja, hogy Ő az, nélküle egy lépést se tovább és ezt a nem mindennapos örömhírt akarja a nagyvilág tudomására hozni. (Azok is elkövetik ezt a gyors lépést, akiknél minden stimmel, és ugyan a házasság még nincs kilátásban, de az érkező kis embert már, mint család szeretnék üdvözölni.) Egy bizonyos ideális életkor után is azonnal házasodik az ember, hisz az idő előrehaladtával egyre kevésbé vagyunk válogatósak. A jövendőbeliről készített hajdani listán szereplő elvárások egyre fogyatkoznak.


VISZONYLAG GYORSAN
Akkor házasodsz, ha még csak pár hónapot töltöttetek együtt, de minden gyönyörű, pont elégnek érzed ezt az időt ahhoz, hogy dönteni tudjál: ő kell. Persze ebben az esetben nem garantálja semmi, hogy nem érhet a későbbiekben meglepetés, de ha pozitíven állsz a dolgokhoz, ezt úgy éled meg, hogy új színt hozott az életetekbe.






ÁTLAGOSAN
MEGFONTOLTAN
Akkor házasodsz, ha még épp időben vagy, de azért mindent jó alaposan megrágtál – már ami a kapcsolatodat illeti. Egyáltalán nem szereted a meglepetéseket, fő irányvonalad a: „biztos, ami biztos”. Akkor vagy szerencsés helyzetben, ha ehhez egy hasonlóan megfontolt, vagy legalábbis kellőképpen türelmes embert találsz, aki nem csügged, sőt akár kihívásként értékeli enyhén döntésképtelen személyiségedet. Ilyen esetben mézesmadzagként azért egy eljegyzésig elmerészkedsz, hisz abból nagy baj nem lehet.






SOKÁRA

Adod be a derekad, ha már az egész környezeted – élén a kiszemelt áldozattal – kezdi feladni minden reményét, hogy egyszer… Szegény férjjelölt egy körben már leszokott az összes (!) rossz tulajdonságáról; de már lassan visszaszokóban van, hisz ez a nem hétköznapi teljesítménye sem vezetett eredményre. Szegényke néha megveszi az Esküvő és a Kismama különszámait, és hanyagul ottfelejti a kanapén. A sok év kitartó küzdelmében megacélosodott, már nem éppen fiatal ember minden helyzetre felkészül. Ha netalántán cirkuszt rendeznél, személyiségi jogaidra hivatkoznál, és kikérnéd magadnak, hogy ilyen olcsó trükkökkel hívja fel magára és az esedékes esküvőre a figyelmedet, akkor ő szerényen csak annyit fog mondani: „Biztos véletlenül összefogtam egy másik újsággal, drágám.”






SOHA

Ez a legveszélyesebb kategória. Itt érdemes átgondolni azt, hogy bár nem árt jól megfontolni, kihez is mész hozzá, de a túlzott alaposság sem vezet sehova. Észre sem veszed, és egyszer csak nyakig benne ülsz a vénlány-szindrómában. A jóindulatúak és az elfogultak – így saját magad is – modern, sőt bevállalós nőnek titulálnak majd. De azért így négyszemközt bevallhatjuk egymásnak, ezt te sem így tervezted.

Az, hogy kinek mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy meghozzon egy ilyen döntést, mindenkinél változó. Ha azonban úgy érzed, itt az ideje, ne totojázz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top