Trend

Szólj hozzá!

Egy esküvõ hírére mindenki másképp reagál. Tomboló felháborodástól a mindent elsöprõ boldogságon át a csüggedt beletörõdésig minden elképzelhetõ. Vegyük számba elõször, kik is osztoznak örömünkben.





1. Az elérzékenyülésre mindig kész szülők, nagyszülők és távolabbi rokonok azok, akiknél szinte biztos sikerre számíthatsz. A nagy esemény időpontjának kitűzése boldogsággal és megkönnyebbüléssel fogja eltölteni őket. A hatást némileg csökkentheted, ha erre a bejelentésre azt a fiút viszed magaddal, akire már rég a „csak őt ne!” cédulát tűzte a megértő család. Túl sok jót egyszerre szintén nehezen bírnak az említett felek, így nem ajánlott a házasodási szándékkal egy kalap alatt elújságolni a hamarosan érkező bébiről szóló örömhírt.

2. Barátnők is nagyon képesek örülni a bejelentésnek. Így egyrészt hivatalosan csökken az esélye annak, hogy egy fülledt nyári éjszakán ugyanazt a pasit szúrjátok ki magatoknak – azonban te nagyobb sikerrel. Szintén némi kéjes hangsúlyt fognak helyezni a továbbiakban bemutatáskor az „ő pedig a férje” mondatkára, törölve ezzel téged a bevadászható nőcik listájáról. Másrészt, és nem utolsó sorban az esküvő remek alkalom lehet bepasizásra, hisz egy ilyen helyen sok helyes, könnyen leinformálható, szülők társaságában akár viselkedni is hajlandó fiú megfordul.

3. Az esküvői ruhakölcsönzős is imádni fog. Van egy ruhája, aminek a sok viselettől megfeketedett az alsó szegélye, és olyan erősen meg kellett kurtítani, hogy már csak egy ilyen „kis tündérkére” jó, mint te.





4.
A polgári esküvőkön haknizó versmondó fiú, és a lagzi szintetizátoros virtuóza szintén hálás az esküvő miatt, hisz a boldogságtól, majd később az elfogyasztott alkoholtól megrészegült násznép a minimális művészi érték mellőzését sem veszi zokon.

5. A vendéglátós-szakasz és a tortabeszállító arcán ülő permanens mosolyt elkönyvelheted úgy is, hogy szerény személyeteknek szól, valójában az anyagi gyarapodás gondolata kedvezőbb hatással van rájuk.

6. Nem is gondolnád, de az aktuális kormány is melegen üdvözli elhatározásodat, melyet remek érzékkel az ő kormányzási ciklusára időzítettél, s így elmondhatja, hogy „uralkodása” idején, biztos alapokon nyugvó politizálásának köszönhetően erős volt a házasodási kedv.


Az érem másik oldala





1.
Főnöködnek, illetve leendő főnöködnek valószínűleg arcára fagy a mosoly a hír hallatán, és hamar lepereg előtte életed következő tíz éve: szülés I., szülés II., beteg a gyerek, el kell hoznom a gyereket az oviból…

2. Ennek a tábornak jelentős képviselői a reménykedő ex-ek, és a kikosarazottak. Az esküvőd számukra egy korszak végét jelenti. Egyszerűbb lelkűek azon örvendeznek, hogy szegény leendőbelidet jól bepaliztad, mert majd ő is rájön, hogy reggelente nem is vagy olyan mutatós és a húsleveseddel sem stimmel valami. Összetettebb személyiségek a válási statisztikákkal vigasztalódnak.

Ahogy a mellékelt ábra mutatja, jóval népesebb azok tábora, akik veled együtt örülnek. A többiekről tudomást se vegyél!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top