Trend

Szépség- és egészségtanácsadás négy keréken

Amikor munkámból kifolyólag Nagy-Britanniában jártam, rövid utazást tettem Leamington Spa-ba, amely Londontól 70 kilométerre található. A városban egy csodaszép római kori gyógyfürdõ mûködik. Hogy mindez hogy jön ide? Az alábbiakból megtudhatjátok.


Kattints a képekre a nagyobb méretekhez!






Nem tudom, észrevettétek-e, de egy világoskék színű „double-decker”, azaz egy angol emeletes busz járja Magyarországot.
A magam részéről kíváncsi voltam, hogy mi fán terem a korszerű szépségápolás, és meglátogattam ezt a mozgó SPA szentélyt.




Az impozáns, kétszintes buszban igazán kellemes körülmények fogadtak. Az alsó szinten, egy minden igényt kielégítő kozmetikai tanácsadás foglal helyet, ahol az érdeklődő hölgyek praktikus, személyre szabott bőrápolási tanácsokat kaphatnak szakértő kozmetikustól. Az emelet pedig – halk zeneszó mellett – a relaxálásnak ad otthont: masszőr, illetve masszázs-székek adnak új lendületet a napnak egy 10-15 perces fej-, váll- és hátmasszírozással.





Amikor a székesfehérvári főtéren lehorgonyzó átalakított buszba beléptem, egy kedves tanácsadó hölgy azonnal egy laptop nagyságú masinához vezetett. Mint megtudtam, ez egy nagyon korszerű bőrvizsgáló-gép, amelynek segítségével könnyedén diagnosztizálhatják a bőr hidratáltságát. Így is lett. Talán mondanom sem kell, hogy a bőröm teljesítményével nem igazán voltam megelégedve… Sebaj, hiszen éppen azért vagyok itt, hogy tanuljak, és tegyek is valamit bőröm egészsége érdekében!


Mint a Dove tanácsadóként dolgozó hölgy elmondta, a mozgó szépségközpont legfőbb célja, hogy megismertesse az érdeklődő hölgyeket a korszerű szépség- és egészségápolás apró trükkjeivel. Felméréseik szerint, a magyarországi nők egy része még mindig nem fordít kellő figyelmet bőrének megfelelő ápolására. Pedig a szép, üde bőr egyik alapvető feltétele a megfelelő testi-lelki felüdülés: az egészséges életmód manapság sokkal többet jelent, mint havonta egyszer eljárni a kozmetikushoz. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a mai rohanó világban egyre nehezebb a nőknek önmaguk kényeztetésére időt szakítaniuk, hiszen egyszerre több szerepben is helyt kell állniuk.





A modern nő számára egyre fontosabb, hogy elégedett legyen saját magával, és környezete számára is külső-belső harmóniát sugározzon. Éppen ezért a busz filozófiája az, hogy megismertesse a hölgyeket azzal a – egészségkutatók által kidolgozott – szépségápolási szemlélettel, amely a SPA-életérzés névre hallgat. A SPA a latin „sanus per aquam” kifejezésből ered. Az antik Rómában ezt a kifejezést a nyilvános, közösségi gyógyfürdők megnevezésére használták. Manapság azonban új értelmet nyert. Ma már a SPA elsősorban azt jelenti, hogy a kellemes pillanatok saját környezetünkben, otthoni fürdőszobánkban is átélhetőek. Vagyis ha megteremtjük a saját kis menedékünket, ahol a világtól elvonulva nyugodtan kikapcsolódhatunk, akkor talán hatékonyabban tudjuk felvenni a küzdelmet a stressz kártékony hatásaival szemben. Nem is beszélve arról, hogy csak kevesünknek jut elég ideje és pénze arra, hogy rendszeresen látogathassuk a luxus gyógyfürdőket. A SPA filozófia ezért azt sugallja, hogy a korszerű szépségápolás mindenki számára elérhető: nem önmagában álló terület, hanem része a mindennapok testi és lelki felüdülésének. A Dove SPA arra törekszik, hogy a legjobbat hozza ki belőlünk, és nem akar megváltoztatni; az értékei az időben nem változnak, maradandók. A SPA életszemlélet elsajátítása egyszerű: természetes és a harmónia érzését nyújtja.





Mondhatom, én igazán kellemes félórát töltöttem el az angol double-deckerben. Jól esett elvonulni a világtól – még arra a harminc percre is. Hasznos tanácsok, lazító masszázs, ráadásul a végén a kozmetikushölgyek egy Dove minitermékkel is megleptek. S ha mindez nem volna elég, útravalóul egy füzetkét is adtak ajándékba, hogy a kényeztetés ne merüljön feledésbe a későbbiekben sem.
A füzetkében néhány otthon is könnyen megvalósítható ötletet gyűjtöttek össze. Talán most már ti is értitek, hogy mi köze van Leamington Spa-nak a „sanus per aquam” latin kifejezéshez. Számomra mind a kettő a természetes testi-lelki felüdülést jelenti.

A Dove SPA busszal az alábbi helyszíneken találkozhatnak az érdeklődő hölgyek:


08.22. – Tesco Székesfehérvár
08.23. – Tesco Siófok
08.24. – Tesco Budaörs
08.29. – Tesco Eger 
08.30. – Tesco Kecskemét
08.31. – Tesco Budapest, Pesti út

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top