Trend

Testápolás a zimankóban

Most már valóban, visszafordíthatatlanul itt a tél. Elmúlt a karácsony, a szilveszter, és nincs már semmi, ami elvonná figyelmünket a hidegrõl. Legfeljebb egy kis sport a szabadban, vagy egy jó könyv a szobában.





A hideg idő hatásait nyilván mindenki a szó szoros értelemben a bőrén érzi. A szél, az alacsony hőmérséklet szárítja szervezetünk legfelső védőrétegét. De nem kevésbé csinál bajt a fűtés sem. A legtöbb fűtési eljárás szárítja a levegőt. Érezhető ez a nyálkahártyákon, orrban, szemen, az ajkak érzékeny bőrén. De ilyen vízhiányos környezetben gyorsabban szárad ki bőrünk, még arcunkon is. Igaz ez a ruhával borított testrészekre is, különösen a műszálas, és a gyapjú anyagok szárítják bőrünket.





A száraz bőr, amellett, hogy nem túl szép látvány, kellemetlen is. Viszket, feszül, és ezzel együtt veszít feszességéből. Víz híján a sejtek összeesnek, és az eredmény egy idő után visszafordíthatatlan. Ráadásul a kiszáradt bőr nem képes ellátni védő feladatát. Az extrém dehidratáció során kipirosodik, fáj, és könnyen sebezhető. Kiszáradt kezünket is sokkal könnyebb lehorzsolni, mint amikor ápolt.

A legtöbb ember érzi, hogy a tél sokkal nagyobb feladatot ró a testápolókra. Ilyenkor sokan bekenik magukat, akik nyáron nem tennék. Akik nyáron is gondosan ápolják bőrüket, azok ilyenkor általában sokkal sűrűbb állagú, olaj a vízben összetételű krémeket használnak. Az ilyenkor érzékenyebbé váló hámréteg a szokottnál érzékenyebbé válhat a színező- és illatanyagokra. Nem árt az sem, ha bőrbarát pH értékű terméket választunk. De a legfontosabb persze az, hogy rendszeresen kenjük be magunkat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top