Trend

Érzékeny bõrrel

Az emberi test meleg, megerõltetés vagy stressz hatására izzadással hûti magát. Így az elpárologtatott nedvesség csökkenti a testhõmérsékletet. Ezzel eddig rendben is lenne minden, van azonban egy kellemetlen mellékhatás: a szag.




Az izzadság ugyanis nem tiszta víz, hanem ásványi sókat és baktériumokat is tartalmaz. A baktériumok bomlani kezdenek, és ez okozza a kellemetlen szagokat. Mivel azonban nincs két egyforma ember, még izzadságunk összetételében is különbözünk. Éppen ezért szagunk sem egyforma. Vannak olyanok, akiknél szinte észrevehetetlen, vannak, akik napi többszöri mosakodás nélkül izzadságuk szagát hordozzák. Nekik különösen oda kell figyelniük a megfelelő hatású izzadásgátló dezodor használatára.

Az erős, igazán komoly hatást kifejtő dezodorok azonban sokaknál allergiás tüneteket okozhatnak, vagy bőrirritációt idézhetnek elő.
A kipirosodott, viszkető hónalj nem is kellemes, arról nem beszélve, hogy az irritált bőr különböző betegségek remek táptalaja is lehet. A kevésbé érzékeny bőrűek is találkozhatnak ezzel a problémával, például a hónalj szőrtelenítése után.





Szerencsére ma már több olyan dezodort is választhatunk, amely, amellett, hogy meggátolja az izzadást és a kellemetlen testszagok létrejöttét, a bőrt is védi a kellemetlen hatásoktól. Ezek a termékek általában nem tartalmaznak alkoholt és más erősen irritáló anyagokat, így nem szárítják ki a bőrt, és nem borítják fel egyensúlyát sem. Klinikai bőrgyógyászati tesztek bizonyítják ezt a tulajdonságukat, ilyen felirat nélkül ne vedd meg egyiket sem!

Tippünk: pl. Rexona Pro Balance

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top