Trend

Feszes bõr

Sokunk vágya a tökéletes test, különösen a nõk életében játszik meghatározó szerepet a test tökéletesítésére való törekvés.





Nincs ebben semmi különös, hiszen a tetszeni vágyás természetes jellemzőnk. Belső értékeink fontosságát sose tévesszük szem elől, de azt se felejtsük el, hogy az érvényesülés, a kapcsolatteremtés egyik mozgatórugója a kellemes külső, a jó megjelenés; ha külsőnket nem hozzuk a lehető legjobb formába, lehet, hogy nem sikerül elérnünk, hogy valaki a belsőnket is meg akarja ismerni.

Felmérések szerint a hölgyek jelentős része nem elégedett alakjával, szeretnének vékonyabbak lenni, más testfelépítésre vágynak, pedig a szépségideálok skálája manapság elég széles, nincs különösebben behatárolva. Testünk formálásának, formába hozásának módjai közül az egészséges táplálkozás, a testedzés, a bőrápolás, valamint a pihenés, a lazítás a leghatékonyabbak. A testformálásnak azonban megvannak a maga korlátai, hiszen alkatunk felépítését nem tudjuk gyökeresen átváltoztatni,



csontozatunk, zsír- és izomszöveteink elhelyezkedése, aránya korlátozza a lehetőségeket, de azért érdemes kihozni magunkból a legjobbat. Az életmódunkon mindig tudunk változtatni, sosincs késő az egészség irányába terelni. Különösen jó alkalom a változtatásra ez a nyárba átvezető időszak, amikor egyre kevesebb ruhadarabot viselünk – ez azért kellőképpen „fenyegetően” hangzik. Táplálkozásunkon könnyen tudunk változtatni, a testedzéssel való kapcsolatunkat is ideje felmelegíteni, hiszen a tavasz érkezése után szinte észrevétlenül elszáll az idő, és máris a fürdőruhaszezon kellős közepén találjuk magunkat. A lazítást és a pihenést se felejtsük el beiktatni, hiszen meg kell küzdeni az alattomosan támadó tavaszi fáradtsággal.

Ami a bőrápolást illeti, tegyük rendszeressé a fürdés utáni hidratálást, krémezést. A közelgő nyárra, a könnyű, kevésbé takaró nyári öltözetre gondolva rádöbbenünk, hogy nem sok időnk maradt, hogy lefaragjuk az esetleges felesleges kilókat. Télen hajlamosak voltunk elhanyagolni a testedzést, a bőrápolást, azonban nemsokára indul a strandolós időszak, a rövidnadrágok és miniszoknyák ideje, ezért



megkezdődik a versenyfutás az idővel, hiszen pár hét alatt kell „megújulnunk”.
A kitartó, rendszeres edzés meghozza az eredményét, de, mint mondtuk, testalkatunkat alapvetően nem tudjuk átformálni. A bőrünkből nem bújhatunk ki, de nem is kell, hiszen ma már olyan bőrfeszesítő testápolót lehet kapni, melynek rendszeres használatától bőrünk egyre jobban kisimul. Lehet, hogy formáink kicsit kerekdedek, picit nagyobb a hátsónk vagy a combunk mint szeretnénk, de a bőrt feszesebbé varázsoló testápoló ezekről a problémákról eltereli a figyelmet, nagyot lendítve az összhatáson. Kecsesebbé válunk, még akkor is, ha méreteink nem egyeznek az ideálisnak kikiáltottal, hiszen a feszes, rugalmas bőr megszépíti az embert, az ápoltságtól máris jobban érezzük magunkat, amitől sugárzóbbak leszünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top