Trend

Ott a hazám, ahol a családom van

Fehér nõ fekete hanggal – így jellemzik a szakemberek. Nem csoda, Király Linda fekete barátnõitõl tanult énekelni Amerikában. Mióta Magyarországra költözött a család, Linda élete gyökeresen megváltozott.





Ami törést okozott számára, az hozta meg a sikert, így tudta ledobni magáról a kilókat is.

– Nemrégiben volt a huszonegyedik születésnapod, ebben a korban minden gyerek menekül otthonról. Nyilván veled sincs másképp.


– Nem fogok hazudni, épp lakást keresek. Szerintem ez a normális, már csak azért is, mert én speciális helyzetben vagyok, hiszen együtt is dolgozom a szüleimmel.

– Azért ránéztél az anyukádra, egyetért-e veled?

– Persze, hiszen ô mindenkinél fontosabb nekem, és azzal, hogy így érzek, nem azt mondom, hogy menekülök a családomtól. Csak azt gondolom, itt az ideje kipróbálni, föl tudok-e ébredni magamtól, ha csörög a vekker.

– És mi lesz a fuvarozással?

– Nem lesz gond, most tanulok vezetni. Bár a KRESZ-szel nehezen boldogulok, a szakkifejezések még nem mennek magyarul, de ha elmagyarázzák, megértem, úgyhogy elôbb-utóbb meglesz a jogsim is.

– Amerikában nem magyarul beszéltetek otthon?

– Anyuék magyarul beszéltek hozzánk, de mi angolul válaszoltunk, úgyhogy ezért volt eleinte gondom a kiejtéssel. Jó fülem van, ragad rám minden nyelv, így azt hiszem, hamar sikerült túllépnem az angol akcentuson. Amerika olvasztótégely, minden etnikum megtalálható ott, és mindegyik büszke a származására. Én is így nôttem fel, szerettem, hogy magyar vagyok, és tudtam, nem csak Amerika a hazám.

– Szekálnak még a Himnusszal?

– Igen. Sokáig nehezen viseltem, mert rengeteg gonosz emberrel találkoztam. Volt idôszak, amikor azt gondoltam, abbahagyom az éneklést is, csak legyen már vége. Ma már nem foglalkozom vele. Ha ebben élik ki a hatalomvágyukat, tegyék, én megyek a magam útján, s csak nevetek majd, ha eljutok odáig, ahová tartok.

– Meg sem állsz a világhírnévig?

– Remélhetôleg. Folyamatosan törekszem külföldi karrierre is, nem véletlenül dolgozom Londonban is, ahol ugyancsak most készül az elsô lemezem. A magyar cédén kilenc számot énekelek angolul, hetet magyarul.

– Nem ér vád amiatt, hogy a hazai kliped, amelyen Justin Timberlake táncosai a partnereid, épp angol számra készült?

– Szerintem a zene az egyetlen nyelv, amit mindenki ért. Azért választottuk épp ezt a dalt, mert úgy éreztük, Mousse T szerzeménye elég erôs ahhoz, hogy sikeres legyen a klip, ezenkívül egyre többen értenek itthon is angolul.

– Nyilván törést okozott a költözés, mégis, ez hozta meg számodra a sikert.

– A fájdalomból sokat lehet tanulni. Bár nehezen álltam át, tudom, ha ott maradok, operaénekes leszek, mert az éneklésnél kötöttem volna ki, és ahhoz adekvát volt a külsôm is. Sosem éreztem volna jól magam úgy a bôrömben, és így kipróbálhatok más műfajokat is.

– Fehér nô fekete hanggal – így jellemeznek a szakemberek. Egyetértesz vele?

– Van benne valami. Tudod, én olyan vagyok, mint egy szivacs. Évekig fekete barátnôim voltak Amerikában, tôlük tanultam énekelni. Valahogy mindig vonzódtam a kisebbséghez, mert szerethetôek, emberségesek. Mindettôl függetlenül azt vallom, mindenkitôl van mit tanulni.






– Mi történt nyolcéves korodban? Úgy tudom, akkortól csak ettél és ettél.

– Az iskolában sehogy sem sikerült beilleszkednem. Valahogy mindig kilógtam a sorból, ezért csúfolni kezdtek. Hogy feledjem a bánatot, zabáltam, a kilók meg csak jöttek. Végül, amikor már egy fiú se nézett rám, megnyugodtam, sikerült elrejtôznöm teljesen. Csak amikor énekelni kezdtem, akkor fedeztek fel maguknak a fiúk.

– Mondták már, hogy olyan vagy, mint Brigitte Bardot fénykorában?

– Igen, de nem hiszem, hogy így van, mert ô gyönyörű volt.

– Ha osztályoznád a külsôdet, hányast adnál rá?

– Hármast. Ez mindenkivel így van, aki kiskorában nagydarab volt, nem hiszi el soha, hogy megváltozott.

– Ne mondd, hogy nem fordulnak utánad a pasik.

– Persze, valamennyivel gyakrabban teszik, mint amikor duci voltam, de most már bezavar az is, hogy ismernek, ezért nem tudom, nekem szól-e az érdeklôdés, vagy az énekesnônek. Holott nem áll semmi távolabb tôlem, mint a sztárallűr. A szüleim már kamaszként dolgozni küldtek minket, hogy megismerjük a pénz értékét.

– A sajtó minden rezdülésedet figyeli. Legutóbb egy fekete fiúval hoztak össze. Igaz a történet?

– Dehogyis, ô a lelki társam, nagyon jó barátok vagyunk, tavaly nyáron végre találkozhattunk, mert nem itt él, és nagyon jókat beszélgettünk. Jó haverság az egész, semmi több.

– Fontos számodra a szerelem, hamar lángra lobbansz, mondtad nemrégiben. Elnéztelek a tavaszi klipforgatáson, süt belôled a szenvedélyesség. Nem tartasz attól, hogy ez a felpörgetett élet akadálya lesz magánéleti boldogságodnak?


– Ezt a pályát választottam, tudomásul kell vennem, hogy mindez így válhat valóra. Azt gondolom, ha eljön az ideje, megtalálom azt, aki hozzám való.

– Szüleidtôl a születésnapodra egyiptomi utat kaptál ajándékba. Együtt pihentetek ott is.

– Abban biztos vagyok, bárhová vet majd a sors, ôk mindenképp ott lesznek körülöttem. Mert nekem ott az otthonom, és ott a hazám, ahol a családom van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top