Trend

Kellemetlenségek nélkül

Nyáron, amikor az is látszik belõlünk, amit télen esetleg több réteg ruha takar, még jobban oda kell figyelnünk a kis részletekre is. Ezért is fontos, hogy bõrünk mindig egészséges legyen.

Nagy melegben természetes, hogy jobban izzadunk a szokásosnál. Ehhez hozzájárulnak még a műszálas ruhák is. Ez pedig azt jelenti, hogy a hónalj amúgy is kényes bőrét több káros hatás éri, mint máskor. Az irritált bőr kipirosodik, ég, esetleg viszket, és elég nehezen gyógyul. Ezt a legjobb megelőzni.


Fő okok





Műszálas ruhák
Ezek akadályozzák a természetes párolgást, és befülled a bőr. Így nem is csoda, ha nem bánik el a kellemetlen hatásokkal.

Szőrtelenítés
Akármilyen gyengéd módszert is választasz, a bőrt sokként éri a szőrtelenítés. Persze az is egyéntől függ, hogy ki melyik módszert tolerálja jobban. A borotválás, gyantázás fizikai, míg a szőrtelenítő krémek kémiai úton viselik meg a bőrt.

Izzadásgátlók
Az izzadásgátlók vegyi anyagok, melyek nyaranta sokkal nagyobb negatív hatást tudnak tenni, mint télen. Sokan vannak úgy, hogy nyáron nem tudják azt a dezodort használni, mint télen.
A leginkább irritatív szerek az alkoholtartalmúak, ezeket érdemes kerülni.






Nem megfelelő ápoltság


A hónalj bőrét ugyanúgy ápolni kell, mint a test más részeit, de erről hajlamosak vagyunk elfeledkezni. Nagyon fontos, hogy megfelelően hidratált legyen a bőr, mert így lesz a maximumon a védekezőképessége. Ezért is érdemes olyan szereket választani, amelyek a bőr megfelelő ápolásáról is gondoskodnak.



 





Ha már megtörtént a baj


• Ha a bőr kipirosodik és ég a bőr, amikor felviszed az izzadásgátlót, minél hamarabb mosd le. Ilyenkor még megelőzhető a komolyabb irritáció kialakulása.
• Ha már végképp elhatalmasodott a dolog, legjobb felfüggeszteni a dezodorok használatát. Ha ez megoldható, ne használjunk semmit. Ha nem, jöhet a jó öreg hintőpor, ez biztosan nem irritál.
• Éjszakára krémezzük be a bőrt.
• És azonnal keressünk hipoallergén, alkoholmentes dezodort!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top