1. kép: Gianni, a főszakácsunk, és Jakab Kriszta, a Nők Lapja Cafe főszerkesztője, aki szerint a pizza nem úgy készül, hogy hív az ember egy futárt
2. kép: Akovács Éva, a Maxima főszerkesztője, aki csak süteményeket szeret sütni, Gianni Annoni, és Jakab Kriszta, aki a tésztákhoz ért nagyon
3. kép: Minden fogást elkészítettünk, kielemeztünk és megettünk. Gianni hol magyarul, hol olaszul magyarázott
Buon appetito!
A lelkes résztvevők tíz héten keresztül az olasz konyha bűvöletében sütöttek, főztek. Gianni Annoni vezetésével finomabbnál finomabb olasz specialitásokat készíthettek és fogyaszthattak el a lányok.
A nagy sikerre való tekintettel, a legjobb recepteket összegyűjtöttük nektek a jövő heti Maxima mellékleteként megjelenő Nők Lapja Café Füzetek első kiadásában.
Ráadásul, ha helyesen válaszolsz a füzetben feltett kérdésre, és szerencséd is van, akkor értékes bor ajándékcsomagot is nyerhetsz!
Ne feledd, hogy Gianni főzőiskoláját megtalálod a Nők Lapja Cafén is, amelyből ezúttal a csodálatos, de nemesen egyszerű spárgalevest ajáljuk nektek – Gianni módra. Íme:
Spárgaleves Gianni konyhájából
Hozzávalók:
1 köteg spárga
3-4 burgonya
1 kis fej vöröshagyma
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a burgonyát, és vágjuk nagyobb darabokra, a spárgát viszont aprózzuk föl, és 5-6 fejet tegyünk belőle félre. A zöldségeket a hagymával együtt tegyük föl főni mintegy két liternyi vízbe, közben sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, a levest passzírozzuk át egy szűrőn, vagy turmixoljuk össze. Ne feledkezzünk meg a kihagyott spárgafejekről se. Ezeket egy külön edényben főzzük puhára, aztán szórjuk a kitálalt leves tetejére néhány mentalevéllel és apróra vágott sárgarépával együtt.
Egri Sauvignon Blanc – Ehhez az elegáns és finom leveshez leginkább egy könnyű, harmonikus, mégis karakteres száraz fehérbort ajánlunk.
Ha továbbképzésre is vágysz, ne feledj ellátogatni az nlc.hu/fozoiskola oldalra!