Trend

A zimankó és a bõröd

Te is az a típus vagy, aki nyárra szinte elfelejtheti a testápolót, aztán télen legszívesebben tejben-vajban fürösztenéd magad? Akkor te is idõben beszerzed a téli krémkészletet.







Hogy miért kell szinte mindannyiunk bőrét sokkal komolyabban ápolni télen? Mert a hidegben a bőrfelszín alatti erek összehúzódnak. Mert a bőr hidratáltsági szintje csökken. Mert a vizet vesztett bőrben még a zsírtermelés is kisebb lesz. A kevesebb víz és a védelmet nyújtó zsírréteg hiánya pedig kellemetlen jelenségekhez vezet.


A tél jellemző tünetei

A téli támadástól tehát általában kiszárad a bőr. Ilyenkor pedig először csak enyhén feszül és viszket, majd egyre érzékenyebbé válik. Sokszor ki is pirosodik, különösen az olyan helyeken, ahol a ruha dörzsöli. Később hámlással próbálja visszanyerni rugalmasságát. Ilyenkor már a testápoló felkenése után is égő érzést tapasztalunk.

Télen gyakran előfordul, hogy nagyon kiszárad a bőrünk. Ilyenkor érdemes a táskánkban magunkkal vinni egy krémet és naponta akár többször is bekrémezni bőrünket. A Baba általános bőrápoló krém praktikus, kis tégelyes kiszerelésének köszönhetően minden női táskában elfér, ráadásul gyorsan beszívódik. így nem kell napi tevékenységünket megszakítva hosszú percekig várni, hogy megszűnjön a zsíros, ragadós érzés.





Ez az állapot természetesen védtelenséget jelent. A rugalmasságát vesztett, hámló, kipirosodott bőr nem tud védekezni a külső hatásokkal szemben, és minket sem tud megvédeni. A legkisebb sérülésre is vérzéssel reagálhat, hiszen a felső hámréteg teljesen elvékonyodik.

Ezt a hatást csak fokozza a túl gyakori, forró vizes fürdés, zuhanyozás. A tusfürdőkből és szappanokból érdemes olyat választani, melynek ápoló hatása is van.



Gyors segítség

Ha pedig már megtörtént a baj, akkor itt az ideje az igazi odafigyelésnek. Soha ne használjunk túl forró vizet, és ha amúgy is száraz a bőrünk, felejtsük el a kádfürdőt!







Minden tisztálkodás után használjunk testápolót. Fontos az is, hogy a bőrünk szükségleteinek megfelelő terméket használjunk. Nem mindegy ugyanis, hogy a vizet, vagy a védő hatású lipideket kell pótolnunk. Az első esetben vizesebb, könnyebb testápolót kell használnunk (például Baba testápolót normál bőrre), míg a másik esetben inkább a zsírosabb, sűrűbb változatot (ilyen a Baba testápoló száraz bőrre).


Akik a természetes anyagokat keresik a kozmetikumokban, azok számára ideális az új Baba testápoló kamillakivonattal. A kamillavirág kivonata bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő hatású, hidratáló és regeneráló – ápolja és kíméli az érzékeny bőrt is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top