Trend

A következõ premier: a kislánya születése

A Barátok közt Szilágyi Andreája február elejére várja elsõ gyermekét. Az áldott állapot feltöltötte energiával: többet bír, mint három másik. A szülés mellett színházi bemutatóra készül, és nem hagyja el a sorozatot sem.

— A nyolcadik hónapban vagy, de az arcodon a nyomát sem látni…

— Csodásan érzem magam. Egyetlen olyan tünetem van, ami gyakorta megviseli a várandós nőket. Vizesedem, de ezt inkább a kezemen és a bokámon látom.

— Nehéz volt elfogadnod az alakod gömbölyödését?

— Annyira várjuk ezt a kisbabát, hogy nem törődünk ilyesmivel. Hallottam, hogy van, aki várandósan összezavarodik. Egyszerre nem tudja, jól döntött-e, amikor vállalta a gyermekét. Nekem egyelőre nem változott meg az életem, ezért nem is kellett emiatt bánkódnom.







Hogyan ünnepel az idén Anita és Ottó?

A családi hagyomány szerint szenteste mindenki összegyűlik. Nagyszülők, szülők, unokatestvérek együtt ünnepelnek. Az idei est a babavárás örömétől még fényesebb lesz. Karácsony másnapján utaznak Tarjánba, Ottó családjához. Mindkét fa alatt egy kis apró ajándék már Emma Annát várja. A nagyszülők türelmetlenül készülnek arra, hogy elkényeztethessék unokájukat. Ottó édesanyja már kötögeti is a kiscipőket és ruhácskákat.

— Mi történik a sorozatbeli figuráddal?

— Andi nem szül gyermeket. Úgy fotóznak, hogy nem mutatják az alakom. Ameddig lehetséges, forgatok. Aztán majd kiírnak a sorozatból, elutazom, később pedig előkerülök. Az bizonytalan, hogy mikor. Addig szeretnék otthon maradni, amíg a kicsinek huszonnégy órán át szüksége van rám.

— Az állapotod ellenére nagyon energikus vagy. Sokat dolgozol?

— Két hónapja még bemutatóm is volt,
a Leszállás Párizsban, ahol mások mellett Fodor Zsóka és Oszter Alexandra a partnerem. A speciális helyzet miatt, hogy én közben majd elmegyek szülni, a szerepemet „lekettőztük”. Szitás Barbara lesz
a váltótársam. Most országszerte játsszuk a darabot, a budapestiek a Kongresszusi Központban láthatják december 22-én.

— Meddig maradsz színen szülés előtt?

— Ez lesz az utolsó előadásom. A darab producere, Vígh Attila egy másik bemutatóra is felkérte a csapatot, egy vígjátékra, már próbáljuk. Az a különös benne, hogy én próbálom, de a premieren mégsem engem láthatnak majd, hiszen akkor már nagyon közel lesz a szülés ideje. Azért tudok szinte az utolsó percig dolgozni, mert a kollégáim vigyáznak rám. Biztos van, aki elítél, hogy még mindig dolgozom, de miért ne tenném? Tele vagyok energiával, jól érzem magam. Különleges élmények érik rajtam keresztül a babát, aki hallja a hangokat, és érzi, hogy jókedvem van. Nem mindenkinek adatik ez meg! A várandósság csodálatos állapot, megsokszorozza az energiád. Nem betegség! Miért kellene otthon feküdnöm?!

— Talán még sportolsz is?

— Átmenetileg nem. A várandósság előtt aerobikoztam, de csak hetente kétszer, és néha bokszoltam. Nem ringben, csak a zsákot püföltem. Mindenkinek ajánlom! Úgy levezeti a feszültséget, utána a testem-lelkem megkönnyebbült! A szülést követően valószínűleg majd gyakrabban kell edzenem, de ez nem baj.

— Mennyit gyarapodott a súlyod? Merthogy a pocakodon kívül semmit sem látni rajtad…

— Eddig tizenöt kilót. Magas vagyok, ezért jobban eloszlik rajtam. Egyébként nem tagadom, félek az alakom deformálódásától. Szerintem minden nő fél, akár bevallja, akár nem. Eszem, jó étvágygyal, de nem kettő helyett. Ottó ebben
a megváltozott állapotomban is igazi társam maradt. Szépnek lát, mert szeret.

— Manapság már nem kell takargatni ezt a gyönyörű állapotot.
…
— És rengeteg álomszép kismamaruha kapható a boltokban! Gyerekholmikat is nézegettem már. Szépek, csak drágák! De nem sokat kell vennem majd, rengeteget fogok örökölni a kolléganőimtől, Juga Veronikától és Farkasházi Rékától.





Deutsch Anita férje, Kinizsi Ottó valóban Mátyás király híres kapitánya, Kinizsi Pál családjának leszármazottja. Így a baba is Kinizsi lány. Ennek jeleként óriásiakat rúg a mamája pocakjába, ha fel akarja hívni magára a figyelmet.
— A szülésre is ők készítenek fel?


— Sok barátnőmnek most született gyermeke, így ismerem mind a két végletet ezen a téren. Fontos kérdésekben kell döntenie az anyának: érzéstelenítéssel vagy anélkül szeretne-e szülni, természetes úton, vagy ha az orvos úgy látja indokoltnak, akkor császármetszéssel. Nem döntök előre, úgy lesz, ahogy az állapotom kívánja majd.

 — Hogyan készültök a nagy eseményre?

— Nagyon tudatosan, és együtt. Ottó eljön az ultrahangos vizsgálatra. Szülőfelkészítő tanfolyamra is jár velem. Könyveket olvastunk az áldott állapotról. Ezért tudjuk például, hogy az első perctől érdemes beszélni hozzá. Úgy éljük az életünket, mintha máris hármasban lennénk. Sőt, úgy is vagyunk! Nem csak a pocakom, de a szeretetünk is körbeveszi ezt a babát. Állandóan ott van a gondolatainkban. A szülés folyamatára pedig úgy készülök, hogy jógázom. Nem vagyok fanatikus hívő, de abban a másfél órában rá koncentrálok. Hogy érezze a baba, vele vagyok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top