Trend

Feledné már az arcmûtéteket

A TV2 plasztikai mûtéteket bemutató sorozatának fõcímdalát Judy énekli el. Autóbalesete és korrekciós mûtétei után vajon hogyan hatnak az énekesnõre "A nagy alakítás" gyakran szívbe markoló történetei?

A műsorban olyan emberek kapnak lehetőséget a szépülésre, akik genetikai okból vagy baleset következtében nem tudnak kibékülni külsejükkel, a sebészeti beavatkozást azonban nem engedhetik meg maguknak. A kamerák előtt a nézők is végigkövethetik a szereplők minden kínját és örömét. Judyt saját élményeiről és érzéseiről faggattuk.

— Milyen érzéssel fogadtad a felkérést a főcímdalra?

— Nagyon örültem neki. Remélem, nemcsak azért választottak ki, mert bőven van tapasztalatom ezen a téren, hanem a fülük is nyitva volt. Természetesen nem esett nehezemre azonosulni a műsorral és a dallal. Eddig minden részt láttam.

— Hogyan hat rád a sorozat?

— Újra átélem, amin már túljutottam. Vajon mit érezhetnek a szereplők? Mit jelent valakinek az életében egy csúnya orr? Vannak, akik szerint felesleges változtatni. A másik tábor — velük együtt én is — teljes mértékben megérti, hogy komoly lelki problémát, sőt depressziót is okozhat az elégedetlenség.

— Főleg, ha megváltozik a külső…

— A balesetem előtt — hat éve már! — soha nem fordult meg a fejemben, hogy plasztikáztassak. Pedig én sem voltam elégedett magammal. De fel sem merült, hogy sebészkés alá lehet feküdni, ha nem vagyok beteg. Nehéz együtt élni a szépséghibákkal, viszont nagy tortúrát jelent a műtét is. Azt az utat kell választani, amivel jobban érzi magát az ember.

— Nem esik rosszul, hogy folyton a műtéteidről kérdeznek?

— Nem zavar, mert ezzel segíthetek. A baleset után nagyon egyedül voltam a gondommal. Nem volt előttem követendő példa. Sok szülő és kétségbeesett fiatal keres meg ismeretlenül. Kíváncsiak, ki az orvosom, min mentem keresztül. Vannak, akik csak egy kis biztatásra vágynak. Belőlem merítenek erőt.

Négy kutyája közül Pierre a mókamester
— Mindig tudsz segíteni másokon?

— Egyszer nem tudtam. Megkeresett egy fiatal lány, aki a balesete miatt nem tudott többé manökenként dolgozni. Biztattam, hogy fogadja el, ami történt, térjen át a fotózásra, és ne adja fel! Egy év múlva — éppen bekötött fejjel jöttem el a plasztikai sebésztől — az anyukája hívott fel telefonon. A lány öngyilkos lett. Ma is fáj, hogy így történt. De másokon próbálok segíteni.

— Pár hónapja újabb műtéten estél át.

— Igen, ez volt most a huszonnyolcadik. És terveim szerint az utolsó! A lábadozási idő után kiderül, hogy milyen hatást értünk el. Az orvosom eldönti, kell-e majd még korrigálni az arcomon. De mára egyre elégedettebb vagyok. Képzeld, néha már a hajamat is össze szoktam fogni!

— A műtét hozzátartozott az életedhez.

— Igen, nagyon megszerettem az orvosomat és a nővéreket is. Törődtek velem. Az évek során hozzánőttek a szívemhez. A sebészem azóta már az együttes nagy rajongója, a fellépéseinkre is eljön.

— És a munkával hogy állsz? Mikor jelenik meg az új albumod?

— Szeretnénk az év elején megjelentetni egy új lemezt. Vannak már zenei ötletek, Zsolti már dolgozik is a dalokon. Hogy ne legyenek egysíkúak, külső szövegírókkal is dolgozunk. A nagy alakítás főcímdala biztosan rajta lesz a cédén. A következő klipet erre a nótára forgatjuk.

— Semmi nem térített el az utadról…

— Mindig is énekelni akartam. Otthon dalolva beszéltem, a szüleimet az őrületbe kergettem ezzel a szokásommal. Ahol csak lehetett, részt vettem mindenféle tehetségkutató versenyen. Tizenöt évesen pedig felvettek az OSZK-stúdióba (Országos Szórakoztató Központ). A lelkesedés mellé akkor jött a felelősségtudat. A tehetségen kívül a kitartás is fontos lett.

Judy a baleset előtt
— Elszánt vagy, akár egy Skorpió, és segítőkész, mint egy Szűz. Az egyik a csillagjegyed, a másik pedig az aszcendensed.

— Problémázó típus vagyok. Nagyon sokáig rágódom dolgokon. De azért igyekszem reálisan kezelni a helyzeteket. Fiatalabb koromban többször is kihasználtak, nem tudtam nemet mondani. Most már próbálok, bár még nem mindig sikerül. Rájöttem, ahhoz, hogy másoknak adni tudjak, harmóniába kell kerülnöm magammal.

— És miből merítesz erőt?

— Újabban a relaxációból. Jár hozzám egy masszőr, aki kifejezetten ilyen technikával dolgozik, s engem is megtanított rá. Elkezdett érdekelni a jóga is.

— Nemrég töltötted be a harmincat.

— A barátaim óriási meglepetéspartit szerveztek. Úgy tudtam, hogy fellépésre megyünk. Aztán megláttam a családomat, a barátaimat és a sok-sok ismerős arcot. Fiatalkorom nagy példaképét, Csepregi Évát is meghívták, és elénekelhettem vele a Párizsi lányt. A zenekar tagjai azzal leptek meg, hogy elhívták gyerekkori plátói szerelmemet, Flipper Öcsit. Szóval nagyon boldog voltam!

— Van jelenleg szerelem az életedben?

— Titok! Nem szeretnék beszélni róla, babonából. Nem vagyok egyedül, de többet nem árulok el.

(Folytatás a Maxima kedden megjelenő karácsonyi számában)

FOTÓ: Ványi Ákos

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top