nlc.hu
Trend
Ismerd meg a bõr napi ellenségeit, hogy jobban tudj ellenük védekezni!

Ismerd meg a bõr napi ellenségeit, hogy jobban tudj ellenük védekezni!

Ezzel a megismeréssel célzottan tudsz tenni a jólétedért és bõröd szépségéért. Télen pedig különösen fontos ez a felismerés.

A hidegben, a fűtésben és klimatizált levegőben egy közös van: amint a levegő




nedvességtartalma 35-65%-ra esik, a száraz levegő a bőrtől vonja el a nedvességet, azért, hogy elérje normális vízpára-tartalmát.

Az UVA-UVB-sugarak kétszeresen is károsítják a bőr nedvességkészletét, mert nemcsak a bőr felső hámrétegét szárítják ki, hanem az UVA-sugarak megkeményítik a kötőszövetben található nedvességtároló kollagénrostokat is, így azok kevesebb nedvességet képesek tárolni. Ezzel egyidejűleg a túlzott UV-besugárzás szabad gyökök képződését idézi elő a sejtekben és sejtmembránokban, és ezzel egy idő előtti öregedés folyamatát indítják el.

A forró és hosszú tusolás vagy fürdőzés, mindenekelőtt intenzíven tisztító fürdőszerekkel, kioldja a bőrt védő lipideket és nedvességet, és egyidejűleg csökkenti azokat a természetes faktorokat, amik megkötik a bőrben a nedvességet.

Ezekre a napi problémákra fejlesztette ki a Beiersdorf laboratóriuma a NIVEA body Lotion testápolót, mely egész napon át kiegyensúlyozza bőrünk nedvességháztartását.
A testápoló speciális víz az olajban emulzió, mely E-vitamint tartalmaz, amely szabadgyök megkötő képességéről ismert, s így a bőr idő előtti öregedését csökkenti.







Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top