Trend

Fõ fegyvere a nõiesség

Balettosként kezdte pályafutását, majd a nagy karateláz idején rátalált a sportra, amelyben kiteljesedett: a kick-boxra. Világbajnok lett. Visszavonulása után új célt tûzött ki: az egészséges életmódért kampányol.






Pesuth Rita
Képeket nézegetünk: négy évvel ezelőttieket és maikat. Mintha megállt volna az idő: a pár ugyanaz, és a boldog mosoly sem változott.

– Már négy és fél éve élünk együtt a párommal. Meglehetősen rohanós ez a szerelem, hiszen mindketten sokat dolgozunk, egy területen, de nem egy cégnél.

– Mi a közös munkátok?

– A média. A párom operatőr, én pedig hosszú évek óta riporterkedem, műsort vezetek, és bízom benne, hogy ez még sokáig így marad.

– Mostani feladataidban ha nem is világbajnok, a legjobb akarsz lenni?

– Imádok versenyezni, ez tény, és ha valamit elvállalok, fontos, hogy kihozzam belőle a maximumot. Hároméves korom óta sportolok, és ez mindig adott célt és tartalmat az életemnek. A váltásra is tudatosan készültem, és már az utolsó években dolgoztam a televíziónál, így 2000-ben, amikor felhagytam az élsporttal, nem támadt hirtelen űr körülöttem.

– Bár már nem versenyzel, a rendszeres sport nem hiányozhat az életedből.

– Fontos, hogy minél többet mozogjak, hiszen mindig a sport, az egészséges életmód és táplálkozás köré épült az életem. Mások figyelmét is igyekszem felhívni arra, hogy törődjenek többet magukkal, hogy mozogjanak, és tudatosan étkezzenek. Ugyan nem vagyok az a fajta, aki mindig a kalóriákat számlálgatja, vagy megvonja magától azt, amit megkíván. Viszont fontos a mértéktartás, és az, hogy mit mivel eszem. Kitaláltuk Kőbán Ritával és Kállai Ildivel, hogy képviseljünk valamit, ami segítséget nyújt az embereknek ahhoz, hogy egészségesen éljenek. Szerencsés hármas vagyunk: három utat képviselünk, de egy közös bennünk, nem feledkezük el fő fegyverünkről, a nőiességről.

– Ezek a közösen képviselt értékek jelennek meg abban a kampányban, amelynek óriásplakátjait országszerte láthatjuk. A három testőrlány.

– Most úgy érzem, minden a helyére került az életemben. Ez a kampány sok feladatot ad, de így azzal foglalkozhatom, amit szeretek, hiszen fontos, hogy továbbvihessem a sportos szemléletet. Sok fiatal nem találja helyét a világban: céltalanul, értelmetlenül él, nem talál biztos kapaszkodót a mindennapokban. Nekik is szeretnénk segíteni.

– Régebben gyerekeket is edzettél. Foglalkozol még velük?
 
– Be kell vallanom, most nincs elég türelmem ahhoz, hogy tanítgassam, nevelgessem őket. Túl sok mindennel foglalkozom egyszerre, és a feladataim teljes embert igényelnek, amihez rengeteg energiára van szükségem. Jelenleg csak felnőtteknek tartok edzést, őket próbálom az egészséges életmód irányába terelgetni. A kicsikhez akkora figyelemre és összpontosításra van szükség, és a pedagógia olyan nagy felelősséggel jár, hogy ez most nem fér bele a napjaimba.

– Ha jól értem, az idő az egyetlen, aminek szűkében vagy. Ez nem megy a harmónia rovására a kapcsolatodban?

– Tiszteletben tartjuk egymás munkáját és egyéni céljait. Valóban keveset vagyunk együtt, de igyekszünk tartalmasan tölteni azt a kevés időt, ami adatik. Nem tudom, mit hoz a holnap, azt sem, hogy meddig marad ez így, de most boldogan élünk együtt.

– Nem gondoltatok még arra, hogy jó lenne gyermeket vállalni?

– Még nincs itt az ideje. A nővérem néhány hónap múlva szül, a kis keresztgyerekemen egy ideig kiélhetem majd anyai vágyaimat. Szeretem a kicsiket, de még nem ez a legfontosabb a számomra. Szeretem a nyüzsgést, imádom a munkám, ez mozgatja az életemet. Ha arra vagy kíváncsi, hogy szülnék-e a páromnak gyereket, azt mondom: igen. De még nem tudom, mit hoz a holnap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top