Trend

Ünnepi trakta lelkiismeretfurdalás nélkül

Ugye te sem tudod elképzelni a karácsonyt töltött pulyka, mákos bejgli vagy mértéktelen szaloncukor-habzsolás nélkül? Ember legyen a talpán, aki megússza az ünnepeket plusz kilók nélkül.




Ne essünk azonban kétségbe – néhány apró trükk, s nem kell attól tartanunk, hogy nem férünk a ruhánkba a szilveszteri partin.


Reform a konyhában

A hagyományos ünnepi ételek – a töltött pulyka, a halászlé vagy a töltött káposzta – nem éppen kímélő és kalóriaszegény voltukról híresek, a tetejébe pedig mindig degeszre esszük magunkat, hiszen nem csak otthon, hanem a rokonoknál, barátoknál is terített asztal vár minket. És ugye senkit nem sérthetünk meg azzal, hogy nem kóstoljuk meg azt az isteni bejglit!

Még szerencse, hogy nem kell mártírt játszva lemondanunk az ínycsiklandozó lakomákról – elég, ha kicsit jobban odafigyelünk, mit és hogyan készítünk el, és miből mennyit fogyasztunk.


Tippjeink:

• a halhoz és húshoz köretként kínáljunk barnarizst, párolt zöldséget, gyümölcsöket
• a halászlé mellé együnk barna kenyeret
• ízesítésre a tejföl helyett válasszuk a jóval alacsonyabb zsírtartalmú natúr joghurtot
• minden étkezés alkalmával fogyasszunk salátát
• szedjünk kisebb adagokat, így mindenből ehetünk, amit csak megkívánunk






Facsarjunk!

A citrom figyelemreméltó tulajdonsága, hogy a zsírégetéshez nélkülözhetetlen anyagcserefolyamatot indít be – savanykás leve gyakorlatilag feloldja a zsírpárnákat. Étkezés előtt vagy két fogás között iktassunk be egy pohár cukormentes citromlevet (vízzel hígítva), így elkerülhetjük a nem kívánt zsírlerakódást.
A citromlének a konyhában is hasznát vehetjük: salátaöntetekhez, párolt zöldségek ízesítéséhez, halhoz kiválóan alkalmas.

Almaecet
Hatásos zsírégető az almaecet is – ha főétkezések előtt elfogyasztunk egy evőkanál almaecetet két deci vízzel keverve, a fehérjék zsírbontó hatása még jobban fog érvényesülni. Garantáltan nem lesz a kedvencünk, de egy kiskanál méz sokat dob rajta.
Az almaecet nemcsak gátolja a zsír lerakódását, de a már lerakódott zsír bontásában is segédkezik, ráadásul szinte korlátozás nélkül, akármeddig ihatjuk.





Szívjunk friss levegőt!

Étkezések után próbáljuk kicsit megmozgatni magunkat. Tévézés vagy a fotelben való henyélés helyett tegyünk inkább egy nagy kört a ház körül, vagy menjünk ki hóembert építeni – feltéve persze, ha kegyesek lesznek hozzánk az égiek.

Jótékony magnézium
A magnézium igen fontos ásványi anyag- köztudottan gyorsítja a zsírégetést, az anyagcserefolyamatokat. Szervezetünk leginkább az ásványvízből tudja felvenni – válasszunk magnéziumban gazdag ásványvizet (minimum 100 mg/liter), vagy oldjunk fel egy magnézium-pezsgőtablettát egy pohár vízben.
Zöldségekből, gyümölcsökből, teljes kiőrlésű gabonákból is beszerezhetjük a szükséges adagot.

Mértéktelen ivás
Ha folyamatosan gondoskodunk a folyadékbevitelről, megszűnik majd a kínzó éhségérzet, így nem érzünk állandó késztetést a csipegetésre, nassolásra. Alkalmasak e célra a bio gyümölcs- és zöldséglevek, az ásványvíz, de a mentatea is, mivel gyorsítja a zsírégetést és az emésztést.

Alkoholstop
Legyünk mértéktartóak az alkohollal: a bor, a sör vagy tömény italok helyett fogyasszunk inkább könnyű gyümölcskoktélokat. Persze egy kupica unicum azért mindig jól jöhet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top