Trend

Egy kis relaxáció!

Ha te is vicsorogva támadsz az elõtted állóra azért a DVD-lejátszóért, vagy plüss rénszarvasok megszerzésérõl álmodsz, jobb, ha megállsz.

A plüssrénszarvasok ugyanis nem szaladnak el! Megígérjük! A családi hangulatnak viszont garantáltan nem tesz majd jót, ha a vicsor arcodon ragad, és a fa alatt állva is ott díszeleg. Kövesd tippjeinket, és legalább némi esélyt kapsz, hogy idegeid ne lógjanak cafatokban az ünnep estéjére.

A határidők

Bizony, egy ilyen ünnep megszervezése kísértetiesen emlékeztet egy bármilyen rendezvény megszervezésére. A legjobb kezdő lépés, ha tervet készítesz, és nem hagysz semmit az utolsó pillanatra.

Nem, nem igaz, hogy 24-én délután leárazzák a karácsonyfákat. Sokkal valószínűbb, hogy a faárusok is hazamennek díszíteni.

Az sem igaz, hogy elég, ha 23-án bemész egy bevásárlóközpontba, ahol majd egy füst alatt mindenki ajándékát megveheted. Sokkal valószínűbb, hogy a tömegben csak néhány leeső, megtaposott dolog akad a kosaradba, aztán otthon törheted a fejed, kié is legyen a lila törhetetlen pohárkészlet.

És az sem igaz, hogy ha már a hús romlandó, ráérsz a többi szükséges dolgot is megvenni az utolsó pillanatban. Sokkal jobban jársz, ha tényleg csak a legfontosabbakat hagyod a végére. Egyébként is, nem árt a sütik egy részét előre megsütni!

Nagy hegynyi dolgok

Karácsonykor leginkább kétféle dologból keletkeznek hegyek. Az egyik az étel, a másik az ajándékok. Na jó, enni, adni és kapni mindenki szeret, de tényleg nem lesz szomorúbb az ünnep, ha nem fürödhetsz vaníliaszószban, és nem borul rád a műszaki cikkekből rakott torony.

Nem bíztatunk arra, hogy éppen az ünnepek alatt fogyj le, vagy akár azt számolgasd, mennyi kalória van egy-egy finomságban. Mindenképpen hasznos viszont, ha te magad nem készítesz százféle fogást, ezzel még az energiádat is kíméled.

Sokszor ajándékból is több a kevesebb. Az igazán pici gyerekek például inkább összezavarodnak a bőségtől, ahelyett, hogy örülnének neki. Mindenesetre, amikor vásárolni indulsz, előre készíts listát. Így az anyagi kereteket is jobban tudod tartani, és nem lyukadhatsz ki oda a végén, hogy egy embernek több dolgot is vettél, van, akinek meg semmit.

Önmagad!!!

Ha nem szereted és kényezteted önmagadat, akkor más sem kényeztet téged. Ez az élet szinte minden területén igaz, de az ünnepeknél is igencsak előkerül. Így hát felejtsd el, hogy mindent magadra vállalj. Ha meg is veszed párod helyett az ajándékokat, akkor legalább vedd rá, hogy addig ő kitakarítson otthon.

Felejtsd el a nagytakarítást! Ki mondta, hogy éppen az ünnepek előtt kell függönyt mosni?

Süss együtt barátaiddal. Ha rászántok egy napot, jól fogtok szórakozni, és mindenkinek meglesz a sütiadagja!

Ha besokalltál, állj le! Semmi nem dől össze attól, ha az ötödikféle aprósütemény kidíszítése helyett beülsz egy kád illatos vízbe!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top