Trend

Ünnepi sminkek

A karácsony és a szilveszter két egymáshoz közeli ünnep, mégis, mondanivalójukban a lehetõ legtávolabb állnak egymástól. Mégsem árt mindkettõre szépnek lenni!







Kattints a képre!
Ne ragyogd túl a fát!

Karácsonykor, hiába teszünk meg ellene mindent, a legkevésbé saját magunkra van időnk. A nőkre hárul a munka neheze: még ha a család be is segít, az ajándékok becsomagolása (ez már a jobbik eset, mert van mit!), a karácsonyfa feldíszítése, a lakás kitakarítása és az ünnepi menü elkészítése jórészt ránk hárul. Teljesen érthető, ha ebben a túlzsúfolt időszakban a saját magunkkal való törődés valahol listánk hátulsó részén búslakodik.

Mégis, ha készen vagyunk mindennel, vagy legalábbis afelé haladnak a dolgok, adjunk magunknak az ünnep előtt pár percet, amit lemerülni készülő testünk feltöltésére használunk. Vonuljunk be a fürdőszobába, és csak magunkkal törődjünk. Készítsük el ünnepi frizuránkat (ez lehet, hogy csak egy alapos fésülködésből áll), majd nekieshetünk fáradt arcunk vidámmá és kipihentté varázslásának!

A főszerep az alapozóé, amely eltünteti karikáinkat és sápadt, fakó arcszínünket. Egy picivel több pirosító (egy szép babarózsaszín árnyalat a legjobb, ez üdévé változtatja fáradt arcunkat) most megengedett, sőt kötelező! Mivel a hangsúly a karácsonyfán van, próbáljuk meg nem túlragyogni azt! A sminkünk legyen visszafogott, szolid. Egy jól megválasztott kontúrceruza épp elég; gyorsan körberajzoljuk szemünket egy feltűnő színnel (a fekete öregít és unalmas, próbáljunk ki valami mást: burgundivörös, türkizkék, méregzöld, padlizsánlila… olyat, ami megy a ruhánkhoz és illik nekünk is), majd fültisztító pálcikával satírozzuk el, mert a ceruza vonala soha nem éles. Ha határozott kontúrt szeretnénk, a tus a megfelelő választás. Ma már ezeket is mindenféle színekben lehet kapni a drogériákban, de mi magunk is elkészíthetjük ezt a vonalat kedvenc szemhéjporunk, vékony ecset és pici víz hármasával. Sok-sok spirál után jöhet a szánkra a kedvenc rúzsunk, vagy egy szép szájfény, ami finoman csillogóvá teszi sminkünket. Egy elegáns ruha, kedves mosoly, és már mehetünk is családunk körében eltölteni a szeretet ünnepét.









Kattints a képre!
Itt a buli ideje!

A szilveszter ezzel szemben mindig hangos, harsány, igazi vad buli. Itt már nem mutatnánk visszafogott sminkben, és szerencsére nem is kell. Ezen a napon a legzárkózottabbak is felengednek egy kicsit! Ha nem vagyunk erre képesek, ne menjünk buliba, kuksizzunk otthon és nézzük a tévét!

Viszont ha kimozdulunk, legyünk kreatívak! Bulitól függően lehetünk teljesen őrültek is! Ruhában: amiben kicsit spiccesen is jól fogjuk magunkat érezni, és tudunk benne táncolni; sminkben: amit a fantáziánk ki tud találni, és meg tudunk valósítani! Nincs az a szín, amit ne tehetnénk fel szemhéjunkra, szánkra, lehet csillogó, fényes a szemhéjpor, a kontúrt nyugodtan húzhatjuk tovább a megszokottnál (cicásítsunk!), legyünk merészek!

Lehet, hogy soha nem használtunk még műszempillát, nosza, próbáljuk ki! Vagy mindig kacérkodtunk egy színnel, de túl feltűnőnek találtuk a mindennapokra? Ilyenkor bármi jöhet, a jó ízlés határain belül. Mert azért nem kell bohócot sem csinálni magunkból! Csak egy kicsivel erősebb színeket használni a megszokottnál, szépen eldolgozva feltenni őket, és élvezni, hogy végre ki mertük próbálni a bordó rúzst, a kék szemhéjport, lila kontúrceruzát. Esetleg a kék rúzst, bordó szemhéjport, aranyszínű kontúrceruzát!

Smink: Kilin Gyöngyi,  Fotó: Ritter Doron

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top