Trend

Pikáns személyiség vagyok

Alig vártuk, hogy újra nyilatkozzon nekünk. Csodáljuk az életigenlését, önbizalmat merítünk szavaiból. És a közelsége feltölt energiával.





Nemrég elkészült leánylakásán vár. A régi bérházban már a földszinten hallom, ahogy a gangon a szomszéd nénikkel diskurál. Kedvesen betessékel, közben még szétosztja a ház lakói között a tegnap kapott diabetikus tortáját.

− Gyönyörűen berendezted az új kis kuckód, igazán büszke lehetsz rá.

− Az is vagyok, de el kell mondanom, csak hosszas keresgélés után akadtam rá. Volt ugyanis jó néhány feltételem, amitől némelyik ingatlanos meg is rémült egy kicsit. Tudod, először is kizárólag a legfelső emelet jöhetett szóba, hogy ne lássam a szemben lévő épületet, csak a háztetőket. Emellett nem szeretem a zártságot, így fontos volt, hogy a birodalmam egy kis szigeten feküdjön, elhatárolódva a többiektől. Nos, láthatod, ez a kis odú minden igényemnek megfelel, saroklakás, felettünk már csak az égbolt, és az ablakokból a város tetőit és az Iparművészeti Múzeum csodás kupoláját látni. Amikor először beléptem a kapun, még nem hittem, hogy ez lesz az igazi, aztán feljöttünk, és megéreztem, rátaláltam arra, amit kerestem.

− Mi volt a gond az előző leánylakásoddal?

− Csak annyi, hogy nem a sajátom volt, csupán béreltem. Aztán a férjem azt mondta, miért fizetek annyi pénzt másoknak, inkább vegyünk fel kölcsönt, és törleszd azt, ugyanott vagy. Beláttam, hogy igaza van, jó döntés volt megvenni ezt a lakást. A gyerekeim is imádják, folyton itt lógnak, majd meglátod, mert nemsokára befutnak. Úgyhogy ez már nem is annyira leánylakás, a mamalakás jobban illik rá, csak most kicsit nagy a felfordulás, mindenfelé könyvek hevernek. Készülök a vizsgáimra.






− Jaj, tényleg, a múltkor mesélted, hogy elkezdesz pszichológiát tanulni, ezek szerint már túl is vagy az első éven


.
− Ha minden vizsgám sikerül, akkor igen.

− Annyi mindent tudsz már az emberi természetről, évek óta tanácsokat adsz a Nők Lapja Cafén, most jelent meg válaszleveleidből az első válogatásköteted is. Szóval kell neked ezt még tanulnod?

− Persze. Rengeteg újdonsággal ismerkedem meg, itt van például a jungi álomfejtés és szimbólumrendszer, nagyon szeretem. Vagy mondhatnám a szociálpszichológiát, magamtól sosem kezdtem volna bele. De azért nem hazudtolom meg önmagam, erős szűrőn keresztül veszem fel az összes új információt, főleg a pszichológiai tesztekben nem bízom. Száznyolcvan kérdés alapján hogy lehetne meghatározni egy ember személyiségét?

A cikk folytatását a Maxima 27. számában olvashatjátok! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top