Trend

“Lejárt a pihenõidõm”

Tavaly megszûnt Multimilliomos címû vetélkedõje – azóta nagy csönd volt körülötte. De most a csöndnek vége, reggelenként õ ébreszt minket a Mokkában Havas Henrik partenerként, õsszel pedig új mûsorral is jelentkezik.





– Nem volt túl hosszú a féléves kihagyás?
Mintha a TV2 félreállított volna…

− Erről szó sem volt. Egy pillanatig nem éreztem, hogy a csatorna nem számol velem. Ha belegondolsz, úgy kétévente pihenek fél évet.

− De nem feltétlenül a saját döntésedből…

− Igaz, és nem is mindig viselem jól, mert legszívesebben folyamatosan dolgoznék. De ezek mégsem félreállítások. Szériák vannak a médiában. Annak idején a közszolgálati tévéből is én jöttem el, mert érdektelenné vált számomra a munka, a puszta jelenlét pedig nem motivált. A Cappuccinóból is nekem lett elegem, úgy éreztem, már nem tudok újat adni. Azt viszont sajnálom, hogy a Multimilliomos kifújt, nehéz volt eltemetni, mert szerettem csinálni. De fel sem merült bennem, hogy nem lesz munkám. Csak ki kellett böjtölnöm, hogy a csatorna megtalálja, mi lesz jó nekem.

− Ez úgy hangzik, mintha nem mindig tudnák, mit is kezdjenek veled.

− Jól látod. De ez általában így van az egyéniségekkel. Nem lehet bármit rájuk húzni. Nézd meg a színészeket, Psota Irén se játszik mindig. Van, hogy évekig nem lép színpadra (na nem mintha hozzá akarnám hasonlítani magam). Mert van egy színházi repeortár, aminek néhány szelete együttáll az ő karakterével, de ez sajnos az évek múlásával egyre csökken. Az én repertoárom is csökken – noha külföldön a korosztályom a legsikeresebb, a legkeresettebb. Ám itthon nincsenek új műfajok, amiben megmutathatnám magam.

− Miben szeretnéd megmutatni magad?

− Talk show-ban például, persze nem mindegy, milyenben. És vonz a szórakoztató műfaj is.





− Amikor várod, hogy megtaláljon a neked való munka, mégis miből élsz?

− Sosem aggódom ezen. Újságíró vagyok, ha nem tévézhetnék, más médiumot választanék: írnék vagy rádióznék. És tanítani is szeretek, sőt, ősztől fogok is újra. Fontosnak tartom, hogy ne csak szakmai fogásokat adjak át, hanem egyfajta morált is. Hogy megértsék: emberek életével, szavaival nem szórakozunk, és ez a hivatás elsősorban nem a szép ruhákról és a nagy fizetésekről szól. De mondok egy meglepőt, még azt is el tudom képzelni, hogy teljesen elszakadjak a médiától. Elárulom, beszéltem is fejvadász cégekkel, mert kíváncsi voltam, mennyit érek, mire lennék alkalmas.
Jólesik, hogy lett volna lehetőségem másfelé mozdulni. Az ilyesmi magabiztosabbá tesz.

− Olyannyira, hogy feltételeket szabhatsz: csak úgy vállaltad el a Mokkát, ha kapsz egy másik műsort is?

− Ez a bulvár ferdítése. Amikor felmerült, hogy lenne-e kedvem Claudia helyét átvenni a Mokkában, szívesen mondtam igent. Egyúttal azt kértem, hadd csináljak egy másik műsort is. Egy olyat, ami igazán a szívem csücske. És rábólintottak. De szó sem volt feltételekről!

− Most, amikor beszélgetünk, még előtte vagy a Mokkának, izgulsz, milyen lesz a párosotok Havas Henrikkel? Merthogy ezt illetően is megjelentek pletykák, miszerint: Claudiához és Csisztuhoz képest túl kicsinek találja a melledet… Nem sértő ez számodra?






A cikk folytatását a Maxima 29. számában olvashatjátok! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top