nlc.hu
Trend
Forró nyomon

Forró nyomon

Plasztikai beavatkozás után az ember büszkén szemléli az eredményt. Kerekebb mell, laposabb has, feszesebb comb, karcsúbb alak. Pont az, amit mindig szeretett volna. Kivéve a hegeket. Vajon tehetünk-e ellenük valamit utólag?





Akárhány szép ígéretet olvashatunk is arról, mi mindenre képes a modern plasztikai sebészet, egy dolog bizonyos: tökéletesnek csak születni lehet. Az utólagos toldozgatások-foldozgatások, javítások valamelyest meglátszanak a testen – hasonlatosan ahhoz, amikor a régi ruhánkat átalakítjuk. Merthogy a szép formát sokszor csak felszíni nyomok, pirosló csíkok árán lehet elérni.
Ettől még persze az „utána” állapot lehet sokkal boldogítóbb az „előtténél”.
Tökélyről azonban nem beszélhetünk, magunk is és – sok beavatkozás esetében – azok is, akik meztelenül látnak minket, esetleg észre fogják venni, hogy műtéten estünk át.


Elkerülhetetlen csíkok

Hogy ez mennyire szembetűnő, az nagyon változó. Lehet, hogy csak egy pár milliméteres vékony, világos hegről beszélünk, lehet, hogy hosszú, vöröses kidudorodásról. Mindez függ attól, hogy milyen módszerrel, hány vágással végezték a beavatkozást, de bőrünk sajátos regenerálódóképességétől is.
Zsírleszívásnál például egy apró bemélyedés marad, mellnagyobbításnál általában a bimbó mellé rejtik a vágást, itt tehát nincs szembeötlő nyom.
A hasplasztikánál, a mellkisebbítésnél és a mellemelésnél azonban elkerülhetetlenek a csíkok, hiszen itt nagyobb vágás szükséges.


Szike, krém, injekció

Csúnyábban hegesedik a bőre annak, akinél erős a hegtúltengési hajlam. A szélsőséges forma e téren az úgynevezett keloidos heg, amikor az elváltozás kiemelkedő, lilás-rózsaszínes, nagyobb méretű. Ezeket a hegeket nem lehet kimetszeni, mivel nagy az esély arra, hogy az új seb is hasonlóan gyógyul majd, esetleg még nagyobb lesz. Más esetekben azonban segíthet a plasztikai
sebész utólagos vágással. Ha megnagyobbodik a heg, akkor legtöbbször sajnos nem lehet elkerülni a műtétet, más, szelídebb kezelésekkel hiába próbálkozunk.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top