nlc.hu
Trend
„A próba felszínre hozhat be nem forrott sebeket”

„A próba felszínre hozhat be nem forrott sebeket”

Két szerelmes vív meg a múltjával egymásért a színpadon. A színész mindehhez saját életébõl meríti az élményeket. A hiteles elõadás és Szonja titka mindössze ennyi.

Majd egy órát araszolok a dugóban, negyven fokban, mire a Madách Színházba érek. A tetőteraszon épp parti van, egészen más világba csöppenek hirtelen, és már nem aggódom, hogy elkéstem, mert látom, hogy Szonjánál sorban állnak az újságírók.





– Nagyon jól áll a barna haj, mintha kicseréltek volna. Neked hogy tetszik az új külsőd?

– Eredetileg szőke vagyok, de jó élmény egy kicsit mást mutatni a világnak. Nem bántam meg, hogy sötétebb hajszínre váltottam, csak pozitív visszajelzéseket kapok. Persze van a dolognak rossz oldala is, minden reggel meg kell rajzolnom a szemöldökömet, mert jóval világosabb. De hát ez legyen a legnagyobb gondom!

– Nem is látszol gondterheltnek, bár rengeteg a teendőd. Jól tudom, hogy ismét premierre készülsz?

– A Madách Színház felújítja a Macskákat, a bemutatót a Szegedi Szabadtéri Színpadon tartjuk, a próbák jelenleg is folynak, ezerrel. Játszom a Producerekben, amelynek épp most ünnepeljük az első évfordulóját, és óriási sikerrel megy az Édes kettes hármasban című Neil Simon-darab is.

– Igen, erre az előadásra képtelenség jegyet szerezni, Alföldi Robival tényleg nagyot alakíthattok.

– Már dolgoztam együtt Robival, éppen a Producerekben, de ez azért más. Végig ketten uraljuk a színpadot. Jól megértjük egymást, és nemcsak szakmailag, emberileg is.





– Nevezhetjük barátságnak kettőtök kapcsolatát?

 
– Szerintem nyugodtan, és remélem, hogy ezzel Robi is egyetért. A próbák alatt egészen közel kerültünk egymáshoz, muszáj volt tartanunk egymásban a lelket, és szép lassan megosztottuk a másikkal a legapróbb titkunkat is.

– Ez is zenés mű, nem tartasz tőle, hogy beskatulyáznak, és egy idő után már csak musicalekbe hívnak?

– Tény, hogy sok hasonló produkcióban veszek részt, de ettől még nem válok musicalszínésszé. Olyan művész vagyok, aki énekel, táncol, és szívesen játszik zenés darabokban. Amerikában két színiiskolába jártam, ott például egyáltalán nem választják külön a prózát és a musicalt, hiszen egy jó előadónak mindkettőhöz kell értenie. Szerencsére itthon is egyre többen gondolják ezt így.

– Mennyiben más az oktatás a tengerentúlon?

– Igyekeznek mindenből a pozitív tanulságot leszűrni, míg itthon inkább a negatívumokra hívják fel a figyelmedet, dicséretet alig kapsz. Persze változó, hogy kinek melyik módszer jön be, én jobban örülök, ha a siker felől közelítünk.

– A televízióban láttam egy filmet az Édes kettes hármasban próbáiról, ott úgy tűnt, megszenvedted ezt a szerepet.

– A próbafolyamat kemény útkeresést jelent. A színész magából merít, és ahhoz, hogy az alakítása hiteles legyen, egészen mélyen le kell ásnia a lelkébe, a múltjába. Ez sosem megy könnyen, sőt, néha felkavaró tud lenni, hiszen a felszínre hozhat be nem forrott sebeket, fájó emlékeket.

A cikk folytatását megtalálod a legújabb Maximában. Keresd az újságárusoknál!

www.maximanet.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top