nlc.hu
Trend
Nincs több kompromisszum

Nincs több kompromisszum

Akárhogy is nézzük, élet sokszor kompromisszumok sorozata.





Lássuk be, hogy a kompromisszumra való képesség a felnőtt lét velejárója, hiszen amíg gyerekek vagyunk, addig jobbára csak engedelmeskedünk szüleinknek, és az, hogy mi mit is szeretnénk, sokszor eltörpül a szabályrengetegben.

Kamaszkorban a lázadás égisze alatt természetesen semmilyen hajlandóságot nem mutatunk arra, hogy bármit is változtassunk az alapvető gondolatainkon (ami nem jelenti azt, hogy nem vagyunk kénytelenek elfogadni bizonyos döntéseket). Nem csoda, ha mire felnövünk, már elegünk van abból, hogy állandóan csak engedni kell. Nem feltétlenül másnak, sokszor leginkább önmagunknak. A munkahelyen, a párkapcsolatban, az óvoda kiválasztásánál, az ételeink elfogyasztásakor.

Emlékszel még arra az időszakra, amikor néhanapján a kedvesed is segített elintézni a bevásárlást? Persze most már leginkább csak a tévét nézi.


Manapság pedig hazaérve a munkából, látod, hogy igen, itt még bizony akad tennivaló. Ledobod a kabátodat, és elkezdesz rendet rakni, vacsorát készíteni… Stop! Miért neked kell minden este főzni? Kérd meg inkább kedvesedet, hogy olykor segítsen neked, amíg te leheveredsz, és megnézed a kedvenc sorozatodat.

És mi a helyzet a munkahelyeden? A főnököd gyakran elveszti a türelmét, és Te vagy az, akin kitölti a dühét? Ez a helyzet is kezelhető! Minél passzívabb vagy, annál több kompromisszumot kell kötnöd, ezért ehelyett inkább cselekedj! Mutasd meg mindenkinek magad körül, hogy kedveled őket, de azt is tudasd velük, hogy nem te leszel az az egy, akin mindenki kitöltheti az indulatait, ha stresszes vagy épp rossz a hangulata.

Ugyanakkor néha muszáj kompromisszumot kötni, de normális esetben enged az egyik és enged a másik fél is. A kérdés az, hogy hol a határ, amikor már önmagadból engedsz. Ha pedig már itt tartasz, akkor könnyen lehet, hogy végül csak egykori önmagad halvány képe leszel, aki elveszett a kompromisszumok útvesztőjében. És nincs annál rosszabb, mint amikor magaddal kell kompromisszumot kötnöd.

Tedd azt, amit igazán szeretnél, és ne alkudj meg a saját elvárásaiddal!
Szánj egy napot csak magadra a héten. Menj el kávézni a barátaiddal, vagy tölts egy napot vásárolgatással. És természetesen ne köss kompromisszumokat! Úgy gondolod, hogy átvert a pincér? Reklamálj! Ugyanez vonatkozik a vásárlásra is. Ha úgy látod, hogy az eddigi kedvenc kozmetikai márkád már nem felel meg az igényeidnek, akkor válts.

Sok nőnek még ebben a modern világban is gondot jelent az ideális hajápoló szerek kiválasztása, márpedig a hajkorona az egyik legfontosabb dolog, ha a szépségápolásról van szó. A legtöbb szakértő szerint mindig hajtípusunknak megfelelő hajápolási termékeket válasszunk. De mit tegyünk akkor, ha a hajunk festett és sajnos korpás is? Háromféle sampont mégsem használhatunk?! A megoldás a Head&Shoulders. A Head&Shoulders tartós hajszín sampon rendszeres használata nemcsak a látható korpát tünteti el hatékonyan, hanem emellett a festett haj gyönyörű ragyogását is segít megőrizni, ráadásul minden hajtípusra ideális. Igen, végre, itt egy sampon kompromisszumok nélkül!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top