Trend

Vichy a termálvíz gyógyító erejével!

Tudtad? Franciaország termálvizes fővárosa Vichy. Az 1800-as években igen kevés lakossal büszkélkedő város hamar kiemelkedett az ismeretlenségből. A II. világháborúban sokat megélt Vichy méltó és kiérdemelt helyet foglal el a világ legkedveltebb fürdővárosai között.

Már az ókorban is igen fontos szerepet töltött be a fürdés, de a termálvíz gyógyító hatását mégis sokkal később ismerték fel, mivel erkölcsi okok miatt nem engedték a közös fürdőzéseket.

A fürdőkultusz elsőként a rómaiakat érte utol – gondoljunk csak Seneca írásai. A római katonák joggal állították, hogy a mai Franciaország területén „csodavízre leltek”.

III. Napóleon és felesége fürdőszeretete nyomot hagyott a francia fürdőkultúrában. Később sok fontos – a történelmet is befolyásoló – döntés született a falak közt, mivel a vezető politikusokkal és miniszterekkel is itt tárgyaltak.

A melegvízben felélénkült fantáziának köszönhetően az irodalomban is nyomot hagytak az utókór számára.

Az elegáns Vichy.
A fürdő szerelmesei manapság kikapcsolódásra és a gyógyvíz jótékony hatásaira vágynak. Ezt meg is tehetik, hiszen már közel 250 szálloda és elegáns kaszinó ékesíti a városképet. Vichy-víz világszerte kedvelt gyógyvizével epe és májbetegséget, légzőszervi bántalmakat kúrálnak.

Elhoztuk neked!

A Laboratories Vichy teljes szépségápolási termékcsaládot kínál a Vichy termálvíz erejével, mely ásványi sókban és nyomelemekben gazdag.

Összetevőinek köszönhetően megnyugtatja az érzékeny bőrt, megerősíti természetes védekezőképességét.

Érezd te is bőrödön a termálvíz „ősi erejét” nap, mint nap!

Engedd, hogy a te „történelmedben” is nyomot hagyjunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top