Trend

Egészséges életmód gombnyomásra?

Egy mai modern háztartásnak elengedhetetlen kelléke a mikrosütő. Így van ez nálam is, hiszen valamit mindig meg kell melegíteni, valamit ki kell olvasztani, valamit meg kell főzni. Mert ugye a mikro erre való...vagy nem csak erre?

Itt az ideje, hogy megismerd az én mikrosütőmet, amely minden elvárásomat felülmúlta az NN-CS596-ot a Panasonictól.

Kezdjük azzal, hogy az én konyhám igen picire sikerült. Választanom kellett, hogy melyek azok a konyhai eszközök, amelyekre feltétlenül szükségem van, és mi az miről le tudok mondani. Be kell, hogy valljam, semmiről sem tudtam lemondani, ezért utána jártam, van-e valami jó megoldás a problémámra? És igen, van!

Az új Panasonic gőzkeringetéssel működő Steam Plus mikrohullámú sütő az NN-CS596. Egy készülékben megoldható a sütés, főzés sőt még a gőzölés/párolás is.

Mire jó a gőzölés

A gőzöléses eljárás segít megőrizni a különböző hozzávalókban található tápanyagokat és vitaminokat. A hagyományos főzés során ezek a tápanyagok nagy része (például zöldségek esetén) elvész. Ha vigyázni akarunk az alakunkra akkor is érdemes inkább párolni az ételeket az olajban sütés helyett, hiszen a gőzöléssel elkészített ételek jóval kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint az olajban sültek.

Gőzöléssel mostantól az ételből minden tápanyagot, ízt, formát és színt megőrizhetek. Sőt, a kedvencem, hogy a Madártej habját is elkészíthetem benne. A felvert habot kisszaggatom a tepsibe és a gőz hatalmas „felhőket” formáz belőle. Nincs több pancsolás, amikor valamit gőz felett kell elkészíteni. Halat, zöldséget, rizst, bármit elkészíthetek néhány perc alatt.

Ez a készülék nem csak hogy okos, de egyszerűen gyönyörű! Rozsdamentes acélból készült, így minden konyhában jól mutat, még az enyémben is. A kezelőpanel egyszerű és mégis nagyon igényes. Az ajtaja pedig lefelé nyílik, mint egy sütőé, ráadásul polcként szolgál, amikor kiveszem az edényt a mikrósütőből.

 

Mi is az az inverter?

A Panasonic több modelljébe beépített egyedülálló Inverter technológiának köszönhetően a mikrosütők most már egyenletes teljesítményt és sütőhatást biztosítanak. A legtöbb sütő pulzálva sugározza a mikrohullámú energiát. Az új Inverter technológia révén viszont folyamatos a sugárzás közepes és alacsony fokozatokon is – az étel tökéletes elkészítése érdekében. Így fogásaink egyenletes melegítésével javul azok állaga és íze is.

Csak egy gombnyomás

A sütő kínálta 23 automata programnak köszönhetően csak be kell ütni a nyersanyag súlyát, a program pedig kiválasztja az ideális elkészítési módot és a szükséges időtartalmot. Azon sem kell többé bosszankodni, hogy a kiolvasztásra szánt étel középen még fagyos, míg más részei már túl melegedtek: a Turbo kiolvasztó rendszer véletlenszerű mikro hullám-impulzusok alkalmazásával jelentősen lecsökkenti a kiolvasztás időtartamát.

 

További információ: www.panasonic.hu

 

Ajánlott fogyasztói ár: 109 990 Ft

 

Inverteres modellek 29.990-től.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top