Trend

5 nőből 3-at érintenek a visszatérő pattanások

Tudományos felfedezés: a faggyú túlzott termelése nem egyedüli oka a visszatérő pattanásoknak. Sokszor a faggyúmirigyek gyakori irritációja okozza a bőrhibákat.
Faggyúmirigy
Faggyúmirigy

A Laboratoires Vichy újabb lépést tett a pattanások és egyéb bőrhibák kialakulása és visszatérése okainak feltárásában. A visszatérő bőrhibákat ugyanis nem kizárólag a túlzott faggyútermelés okozza.

A problémás bőr mélyvizsgálata során kiderült, hogy az átlagosnál könnyebben irritálható. A faggyúmirigyei ugyanis több idegvégződéssel vannak kapcsolatban, így érzékenyebbek az átlagosnál.

Ennek következtében a faggyútermelés bizonyos hatásokra (stressz, hormonális változás stb.) erőteljesen megnövekszik, ami a pattanások és más bőrhibák folyamatos megjelenését és visszatérését eredményezi.

MIÉRT TÉRNEK VISSZA A PATTANÁSOK?

Irritált faggyúmirigy
Irritált faggyúmirigy

A problémás bőr tulajdonképpen könnyen irritálható, túl hevesen reagáló bőr.

  • A faggyúmirigyek irritációja okozza a pattanásokat, bőrhibákat.
  • A problémás bőr jellemzője, hogy faggyúmirigyeit az átlagosnál nagyobb számú idegvégződés ingerli.

A faggyúmirigy az irritáció hatására túl sok faggyút termel, és begyullad.

  • A folyamatos ingerléstől a problémás bőrben rendszertelenlesz a faggyútermelés. Mikrogyulladások alakulnak ki. Az irritáció visszatérő jelenséggé válik.

Kapcsolódó cikkek:

Tudjon meg mindent a problémás bőrről!

A problémás bőr a mindennapokban…

Szabad-e alapozót tenni a problémás bőrre?

Problémás bőr a férfiaknál?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top