nlc.hu
Trend
Papírékszerek kiállítása

Papírékszerek kiállítása

A 8. Ünnepi könyvhét alkalmából, a Papírvarázs rendezvénysorozat részeként, a STERLING Ékszergaléria a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elsőéves fémműves tervező hallgatóinak papírékszereit állítja ki. A kiállítás címe Oppozíció, az emberi test finom elhangolása.

Két egyetemi feladat megoldását láthatjuk a galériában. Az egyikben a hallgatók a nőiességet állították szembe a férfiassággal. Egyforma pólóba, farmerbe, tornacipőbe öltöztetett lányra, fiúra terveztek olyan papírékeket, melyek finom gesztusokkal, de sarkosan megmutatják a nemek közti különbséget.
A másik feladatban az emberi test rendhagyó részletei, homlok, könyök, ujjköz, hát, kulcscsont, boka kap úgy főszerepet, hogy a tervezők egyszerű eszközökkel, egy papír ékességgel kihangsúlyozzák azt. A Sterling galéria papírékszer kiállítása bemutatja, hogy mi történik akkor, mikor kivonjuk az ékszer fogalomköréből a céltalan díszítést, az értékes anyaghasználat sztereotípiáját, és ráfókuszálunk az alapfunkcióra, az ékszer emberi testtel való közös kommunikációjára.

Vallus Veronika - Inda
Vallus Veronika – Inda
Koller Júlia - Paradicsommadár
Koller Júlia – Paradicsommadár

Kiállítók:
Bajcsi-Nagy Balázs, Csernák Janka, Góg Angéla, Juhos Janka, Káldi Gergő, Koller Júlia, Vallus Veronika

Témavezető: Bánfalvi András

A kiállítás 2008. június 5-től, június 9-ig tekinthető meg a STERLING ékszergalériában.
Cím: 1092 Budapest, Ráday utca 31.
Nyitva: H-P.: 12h-20h, Sz.: 10h-14h


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top