Trend

A gőz a szépség és a fiatalság szolgálatában

A stressz, a gyakori sminkelés és persze a múló idő megviselik az arcbőrt. A hidratáló krémeken kívül azonban létezik még egy egyszerű módszer, amelynek segítségével visszaállíthatjuk arcbőrünk rugalmasságát, és felvehetjük a harcot az öregedés ellen. Ez a módszer az arcgőzölés.

A gőzfürdő jótékony hatása már évszázadok óta ismert.

A gőzfürdő nemcsak nyugtató és ellazító hatása miatt hasznos, hanem a bőr pórusainak tisztítására és rugalmasságának növelésére is kiválóan alkalmas. Segítségével csökkenthető a ráncok kialakulása, ezenfelül elgyorsítható a bőr regenerálódása és az új bőrsejtek képződése.

 

Kollagén

A kollagén a bőr kötőszövetének hetven százalékát alkotja. Fiatalkorban még oldott állapotban található meg a szervezetben. Vízvisszatartó képessége kiváló, ennek köszönhető a bőrünk rugalmassága. A kor előrehaladtával azonban a kollagén egyre merevebb, oldhatatlanabb lesz, vízmegkötő képessége csökken, ezáltal a bőr rugalmatlanná, ráncossá válik.

(A kollagént tartalmazó készítmények tehát javítják a bőr vízmegkötő képességét.)

 

Ionizáló arcgőzölő

A Panasonic ionizáló arcgőzölője az EH2424-es a kibocsátott gőzt ionos nanorészecskékké porlasztja, amelyek képesek mélyen az arcbőr hámrétege alá hatolni, közvetlenül a kreatin rétegbe. A nanorészecskékkel együtt a bőr regenerálódásához szükséges nedvesség is bejut a szövetekbe, belülről hidratálva a bőrt. A hidratáló folyamat eredményeképpen bezáruló pórusokból nem tud megszökni a nedvesség, így a bőr hámréteg sejtjei rugalmasak maradnak. Az arcbőrt érő 42°C-os gőz hatására a bőr belső részét intenzív hőhatás éri. Ennek köszönhetően aktivizálódik a kollagén, amely közvetlenül befolyásolja a bőr feszességét.

 

Az ionizáló arcgőzölő segítségével jelentősen lassíthatja a bőr öregedését, és felveheti a harcot kialakuló ráncokkal. Még a nehezen hidratálható területek is hozzájutnak az éltető nedvességhez, így arcbőr visszanyeri frissességét, természetes szépségét.

 

Egészséges haj és fejbőr

Persze nedvességre nemcsak a bőrünknek van szüksége, a hajunkat is ragyogóan egészségessé és selymessé varázsolhatjuk, ha lehetővé tesszük, hogy a nedvesség a hajszálak belsejébe is eljusson. Ezt a legegyszerűbben az ionizátoros hajszárítókkal érhetjük el, melyek azonkívül, hogy kíméletesek a hajhoz, segítenek a hajszálak regenerálódási folyamatában is, hiszen negatív ionokat juttatnak el a hajszálakhoz, melyek a sérült haj felületére tapadnak, majd bevonatot képeznek, és hidratálják a hajat.

 

Hogy válasszunk ionizátoros hajszárítót?

Fontos, hogy az negatív ionok a melegben elgyöngülnek, így amikor kilökődnek a forró levegőbe, felszívódik nedvességük és eltűnnek. Ezért, amikor ionizátoros hajszárítót választunk, vizsgáljuk meg, hogy van-e külső kivezető nyílása, amelyen keresztül úgy tudja kibocsátani az ionokat, hogy azok ne kerüljenek a forró levegő útjába, hanem elérjenek a hajhoz. A Panasonic hajszárítói, mind külső kivezető nyílással rendelkeznek, és választékunkbanv többféle modell található a már professzionális – 2000 W-os teljesítményt nyújtó modelltől kezdve (EH5573) az összecsukható, utazáshoz is alkalmas modellekig (EH5563).

 

Nano méretű hidratáló ionok

A Panasonic új nano méretű hidratáló ionokat kibocsátó hajszárítója, az EH2271-es modell nem csak a hajat varázsolja ragyogóvá és selymessé, de a fejbőrt is egészségesebbé teszi. A nano méretű hidratáló ionok kb. 1000-szer több nedvességet tartalmaznak, mint a negatív ionok. A haj belsejébe eljutva megtartják a haj fényét, formáját, erejét és frissességét. Beszivárog a hajszálakba, és ellenállóvá teszi a sérülésekkel szemben.

 

Látogass el a honlapra!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top