Trend

A divattervező plüssmaci

Az egyszer biztos, hogy nincs még egy olyan jólöltözött plüssmedve, mint amilyen Karl Lagerfeldé. A 40 centiméter magas, pihe-puha alpaka szőrből készült teddymaci félreismerhetetlenül a német divattervező hasonmása.

A mackó a Lagerfeld álmodta szemüvegek közül egy fekete modellt, állógalléros puplin inget, elegáns farmert és gyapjúzakót visel, amelyek mindegyike Lagerfeld párizsi műhelyében készült. Az ötlet, hogy a Steiff játékgyárral együtt egy limitált „kicsiénhez” adja a nevén kívül a vonásait is, megtetszett a tervezőnek:

„Az ilyen dolgokat különösen szeretem. Készítettek már rólam ólomszobrocskát és videojáték-figurát. Miért pont egy játék mackóra mondtam volna nemet?”

Karl Lagerfeld...
Karl Lagerfeld…

 

és hasonmása
és hasonmása

 

Összesen 2500 darabot készítenek a mackóból, amelyet különös műgonddal, kézzel varrnak a Steiff Giegenben (Németország) lévő műhelyében. Az 1000 eurós ár minden valószínűség szerint sok embert visszatart majd a vásárlástól, akik amúgy szívesen bújnának Karl macijával egy ágyba. A gyűjtőknek viszont kötelező lesz beszerezni a dizájnmacit. Maga Lagerfeld is igényt tart egy medvére, bár állítása szerint ő egyedül alszik. Ezen pedig még egy játékmedve sem fog változtatni – elvégre róla mintázták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top