Trend

Minden idők legszebb modelljei

Nemrég egy angol áruházlánc felmérést készített arról, hogy kit tartanak a vásárlóik minden idők legszebb modelljének. Meglepetésünkre az angolok üdvöskéje, Kate Moss nem került be az első öt modell közé.

Az angol szupermodell a hetedik helyett tudta megszerezni, a másik brit modell, Liz Hurley, aki az Estee Lauder arca is, a kilencedik helyen végzett. A legtöbb szavazatot a 60-as évek divatikonja, Twiggy, Lagerfeld múzsája, Claudia Schiffer, a Testnek becézett Elle Macpherson és Cindy Crawford kapták.

Claudia Schiffer az összesítésben a negyedik helyet szerezte meg. Ugyan a 80-as évek egyik nagy felfedezettjének tartják számon, neve még ma is garancia a sikerre, és számos reklámkampányban szerepel. Legutóbb felkarolója, Karl Lagerfeld fotózta a Chanel és a Moet & Chandon pezsgők hirdetéseihez.

Claudia Schiffer

 
A harmadik hely a Lesles Hornbyként anyakönyvezett Twiggyt illeti, aki az 1960-as évek egyik legtöbbet fotózott modellje volt. A rövid hajú, csont sovány (éppen ezért sokat támadott) szépség voltaképpen az első szupermodell címet érdemli. Sikeres modellkarrierje után próbálkozott a színészettel, egyik szerepéért két Golden Globe díjat is magáénak tudhat. A tévézés lételeme, 2005 és 2007 között az „America’s Next Top Model” (Amerika következő topmodellje) című műsor zsűritagjaként láthatták a nézők a képernyőn.

Twiggy

 
Második helyen Cindy Crawford végzett, aki kétségtelenül a 80-as évek arca volt, 1988-ban ő volt az első szupermodell, aki a nyuszis magazinban szerepelt. Reklámszerződései miatt akkoriban a legjobban fizetett szépség volt a világon, arról nem is beszélve, hogy fitness videói nemcsak fogyasztottak, de szépen fogytak a polcokról. Ma saját parfümökkel és kozmetikai termékekkel foglalkozik, és bátyja halála óta a leukémia-kutatás elszánt támogatója.

Cindy Crawford

A vásárlók szerint minden idők legszebb modellje Elle Macpherson, akit az 1980-as években egy síparadicsomban fedeztek fel. Az ausztrál szépség 1982-től rendszeresen az Elle magazin címlaplánya volt. A Time magazinban megjelent rövid életrajzában nevezték először „A Test”-nek, innentől kezdve ezzel a becenévvel illeték. A háromgyerekes anyuka egykori sikereit és befolyását ma a jótékony célú szervezetek támogatására használja fel: nem egyszer kampányolt az AIDS vagy a hajléktalanság ellen.

Elle Macpherson

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top