Trend

Az ideális szemöldök – Milyen forma illik az arcodhoz?

Amerikában már külön szemöldökszalonok működnek, ahol felkapott mesterek alakítják ki a leggondosabban a művüket. Ettől mi még messze vagyunk, pedig a szemöldökünk az arcunk meghatározó pontja.

A harmónia fontosabb a divatnál!

Vissza-visszatérően módosul a szemöldök íve és vastagsága. Most éppen a kissé határozottabb, dúsabb számít divatosnak. Bár a fiatal modellek sokszor a hajszínüknél sötétebb szemöldököt viselnek, nem árt figyelembe venni, hogy az a szerencsés, ha világosabb árnyalatot választunk. Célszerű a személyiségünkhöz szelídíteni a divatot, mert a szemöldökünk formájával hangsúlyozhatjuk az egyéniségünket, és még az életkorunkat is palástolhatjuk vele.

Ideális hossz és forma

A szemöldökünk ideális hosszát a legkönnyebben egy ceruza segítségével határozhatjuk meg. A ceruzát először tartsuk függőlegesen az orrcimpánk széléhez igazítva, ahol találkozik a szemöldökvonallal: ez a pont jelöli az ív kezdetének optimális pontját. Utána a ceruza egyik végét változatlanul az orrcimpa mellett tartva mozgassuk a szemünk külső sarkáig, ekkor a ceruza kijelöli a szemöldök ívének végpontját.

 
Nem tudunk nagyot hibázni a megfelelő ív kialakításában, ha annak legalacsonyabb pontja az orrunkhoz legközelebbi részén van, a legmagasabb pedig a szivárványhártya külső szélénél. Innen kezdjen lefelé ívelni, és fokozatosan vékonyodjon.

Ha nagyobb változásokat szeretnénk, akkor elő egy fehér szemceruzával! A tájékozódási pontokat (kezdet, maximális magasság, vég) ezzel jelöljük be, és segítségével bátran rajzoljuk fel a kívánt formát. A szemöldök kialakítása után egyszerűen letörölhetjük a segédvonalakat.

Ne fájjon a csipkedés

A megfelelő formát a legtökéletesebben csipesz segítségével alakíthatjuk ki. A csipesz kiválasztásakor arra figyeljünk, hogy tökéletesen záródjon, így a legrövidebb szőrszálakat is könnyedén el lehet távolítani. Fontos az is, hogy ne legyen túl éles a vége, mert akkor ahelyett, hogy kihúzná, csak levágja a szálakat, és azok így gyorsabban nőnek vissza. Egyszerre mindig csak egy szálat tépjünk ki, a növekedés irányában. Kevésbé fáj a művelet, ha fürdés vagy tusolás után végezzük (a bőr felpuhul a meleg pára hatására), átmasszírozhatjuk jégkockával is a területet, illetve a profik módszerét is átvehetjük, akik egy vattapálcikával a gyermekfogzás fájdalmának csillapítására használt géllel kezelik a felületet. Ha feszesen tartjuk a bőrt, szintén csökkentjük a húzkodás okozta kellemetlen érzést.

A gyantázást bízzuk profira, mert könnyű vele hibázni, amit csak hosszú idő alatt tud korrigálni a természet. Lézeres módszert is választhatunk, ezzel gyakorlatilag véglegesen elbúcsúzhatunk a kiválasztott szemöldökszálaktól.

Ázsiában a nők a fonaltechnikára esküsznek, amikor két fonal közé fogják a szálakat, majd ezeket megsodorva tépik ki a szálakat.

Az arcforma és a szemöldök

• Szögletes arc esetében az ív legmagasabb pontja a pupilla fölött legyen.

• Ovális arcformánál az ív emelkedjen kissé ferdén egészen a külső vonalig.

• A hosszúkás arc vonásait optikailag szélesíti a vízszintesre formált szemöldök.

• A kerek arcúak rövidebb formát alakítsanak ki, amely íveljen felfelé.

Milyen legyen a színe?

A szemceruzánál keményebb hegyű szemöldökceruzával hangsúlyozhatjuk és sötétíthetjük is saját színünket. Korrigálhatjuk vele a szemöldök formáját, és kitölthetjük a kisebb hézagokat is. Mindig kihegyezett ceruzát használjunk, és rövid, szabálytalan hosszúságú vonalkákat húzzunk, mert így hat a leginkább természetesnek.

 
A festést érdemes szakemberre bízni, bár mi is vásárolhatunk fodrászkelléküzletekben speciális szemöldökfestéket. A festék felvitele után szinte percenként ellenőrizzük, hogy milyen a szín. Ha elértük a megfelelő árnyalatot, alaposan mossuk le a festéket szappannal és vízzel. Utána érdemes egy kis hajkondicionálóval áttörölni a szőrszálakat, hogy sokáig maradjanak életerősek, ne vékonyodjanak el a szálak, és ne váljanak túl szárazzá, töredezetté.

Forrás: Meglepetés »

Szépség.lap.hu »
Kozmetika.lap.hu »
Sminkes.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top