Trend

“Nem zavar, ha bolondnak néznek”

Az extravagáns Karafiáth Orsolya nevét már régóta ismeri a versolvasó közönség: irodalmi rendezvények, felolvasások elengedhetetlen vendége.

Nevét mindig hallani valahol mostanában, legutolsó fellépésén, a Dreft Nőnapon versperformanszt adott elő Tóth Evelin közreműködésével. A rendezvényen, melynek ő volt az egyik házigazdája is, türkiz estélyi ruhát, rikító színű zöld boát, ezüst cipőt és szürke bársony kalapot viselt valódi tollakkal, mint egy igazi díva.

Szórakoztatnak a kiegészítők, az elrettentő ruhadarabok, ezért rengeteget turkálok, varratni is szoktam és az internetről is sokat rendelek. Ráadásul nagyon sok ajándékot kapok barátoktól, csereberélni is szoktunk a barátnőimmel, így folyamatosan bővül hatalmas készletem, és már alig férek el. Mindemellett köztudottan parókagyűjtő és fehérnemű-mániás vagyok, bár mostanában amúgy ritkábban hordok parókát, inkább kalapot viselek vagy fejdíszt. Különösen szeretem a régi korok eleganciáját.

 

Karafiáth Orsi igazán ért hozzá, hogyan jelenjen meg, szereti, ha ráirányul a figyelem, ezért gyakran visel meghökkentő ruhákat.

A stílusomból adódóan a ruhatáramban sokféle öltözet megtalálható, olyan darabok is, amelyeket ötletszerűen vásároltam valahol, tekintet nélkül arra, hogy mivel tudom esetleg hordani. A mások által merésznek nevezett külsőm miatt sokszor bolondnak néznek és megszólnak, de ez nem zavar.

De az is érdekli vajon a költőnőt, hogy ruhái praktikusak vagy moshatók-e, vagy az ő szempontja csupán az, hogy különlegesek legyenek?

Ruhavásárlás közben nem gondolkozom, és mivel szeretem a meghökkentő mintákat és kontrasztos színeket, olyan mosószerre van szükségem, amely több problémára is megoldást kínál, tehát megelőzi a bolyhosodást és főképp a színáteresztést.

 

 

A nap folyamán Orsi még egy titkába beavatott minket:

Nincs nálam lustább ember, ezért ha jó minőségű a mosószer, én bizony a parókáimat is gépben mosom.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top