Trend

Sminkelési praktikák a munka világában

Nőnek lenni minden pillanatban kiváltság és végső soron a tapasztalat hasznosítása. Van, akinek könnyebben megy a különböző helyzetekhez való idomulás, van, akinek nehezebben. Viszont a jó hír az, hogy a nőiesség magasiskolája tanulható.

A nőiesség magasiskolájaGondoljunk csak Egyiptom királynőjére, Kleopátrára, aki nőiességével és intelligenciájával „leigázta” Róma nagy hadvezéreit, Caesart és Antoniust. Szépségéről ódákat zengtek, pedig a külseje sem volt tökéletes, így leginkább kisugárzásával és ápoltságával hódította meg az ókort és az utókort.

A megítélésünk fontossága – Kleopátra ideje óta – mit sem változott, ezért hasznos, ha betartjuk az íratlan szabályokat, hiszen öt másodperc áll a rendelkezésünkre, hogy megnyerjük magunknak leendő főnökünk és munkatársaink tetszését. Tudni kell nőnek lenni: azt, hogy egy bizonyos helyzet milyen viselkedést kíván meg, mi az, ami odavaló, azaz hogy mi illendő.
Egy kis odafigyeléssel könnyen pozitív véleményt alakíthatunk ki magunkról, ezért fontos, hogy öltözékünk tükrözze személyiségünket, és ne próbáljunk szerepet játszani.

De vajon a mai idők Kleopátráinak hogyan érdemes viselkedniük és kinézniük a siker érdekében, ha olyan fontos eseményre készülnek, mint az állásinterjú, az első munkanap vagy a céges buli?

Íme pár lecke illemtan, a kifinomult nő lényege.

Munkahelyen

A nőiesség magasiskolájaNagy különbség van az otthon melege és a munkahely klímája között! Nemhiába, hiszen a munkahelyünkön a munkánkra koncentrálunk; ilyenkor a női mivoltunk háttérbe kerül, és a szakavatottság és a tudás kerül előtérbe. Következésképpen a cég által megkövetelt eleganciaszinttől és az alkati adottságoktól függetlenül az olyan ruhadarabok, mint a vállpántos póló, az extramini szoknya, a lábujjakat szabadon hagyó cipő vagy papucs nem szerencsés választás.
Sminkelési praktikák a munka világábanA jó munkaerő soha nem fáradt, ezért fontos az egyenes testtartás – ami tettrekészséget sugall –, a jól megválasztott ruhanemű és a tekintet. 

Az élénk tekintetet sminkkel könnyen hangsúlyozhatjuk, de vigyázzunk, hogy a munkahelyi smink soha ne legyen túl élénk vagy erős, mivel ez sokakban nemtetszést kelthet. Mindemellett kerüld a túl sok ékszert. Később még úgyis lesz rá lehetőséged, hogy kitapasztald a munkahelyi határokat, amelyek között kifejezheted a személyiségedet. Kíváncsi vagy, hogyan készítsd el a munkahelyi sminket? Íme a tuti sminktipp a sikerhez>>>

 

Állásinterjú

A nőiesség magasiskolájaAz állásinterjúra fokozottan igaz, ami a munkahelyre. Fontos az első benyomás, és legfőképpen az, hogy a pályázó tisztában van-e azokkal a formális szabályokkal, amelyek egy ilyen helyzetben életbe lépnek. Köszönjünk a napszaknak megfelelően, határozottan fogjunk kezet, mutatkozzunk be, és a lábunkat soha ne tegyük keresztbe, inkább tartsuk lábainkat párhuzamosan egymás mellett, elegánsan jobbra vagy balra húzva. Senki előtt nem titok, hogy az állásinterjún a tapasztaltabb HR-es figyelni fog a metakommunikációra.
A nőiesség magasiskolájaKészüljünk fel! A keresztbe font kar bezárkózást jelent. Helyette tegyük karjainkat az asztalra úgy, hogy könyökünk is érintse azt. A megjelenés elengedhetetlen része az ápolt külső: egy olyan frizura, amely nem igényel folytonos igazítgatást. A smink legyen visszafogott, és óvakodjunk az intenzív illatfelhőtől.

Tudásod és képességeid már csak az első benyomás után derülnek ki, így nagyon fontos, hogy magabiztosságot és önbizalmat tükrözz, de ne légy kihívó! És mindezt hogyan valósítsd meg? Íme a tuti sminktipp a sikerhez!>>>

 

Céges rendezvény

A nőiesség magasiskolájaA céges rendezvény első pillantásra átmenetet képez a munkahely és a magánélet között, de valójában egy rengeteg szabállyal megtűzdelt esemény, amelyen a kellő figyelem hiánya igen kellemetlen helyzetet idézhet elő másnap az irodában. Attól függően, hogy karácsonyi bálról vagy a kiugró teljesítményt ünneplő összejövetelről van szó, az öltözék adott, amit általában a „dress code” kifejezést követő megnevezés határoz meg. A céges rendezvények nagy része az „informal” öltözéket jelöli meg, amely nőknél alkalmi, azaz koktélruhát jelent.
A nőiesség magasiskolájaA céges rendezvény jellege engedi, hogy sminkünk erősebb legyen a nappali vagy munkahelyi sminknél, de ne essünk túlzásokba.
 Fontos, hogy sminked összhangban legyen a ruháddal, a szemed és a hajad színével. Minden árnyalatot használhatsz, de figyelj arra, hogy azok jól kiegészítsék egymást. Figyeljünk arra is, hogy a kimelegedő arc, az étel és ital fogyasztása miatt sminkünk korrigálásra szorul, amit szigorúan csak a mosdóban végezzünk. Használjunk tartós dekorkozmetikai termékeket.
Mindig maradj ízléses, ha nem szeretnél görbe tükröt magad elé. Készítsd el érzékien kifinomult sminked! Íme a tuti sminktipp a sikerhez>>>

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top