Trend

Titkold el!

Sajnos a kor előrehaladtával egyre több bőr problémával kell szembenéznünk reggelente a tükörben, így egyre több trükköt kell bevetnünk, hogy arcunk ragyogó legyen és tökéletesnek tűnjön. Íme néhány jól hasznosítható tanács:

A tinédzserkorban jelentkező pattanásokra azt mondják, hogy a korral elmúlik, de később rájövünk, hogy ez nem egészen így van.

Arctisztítás:

Ne csak takargasd, tűntesd el!A pattanások kialakulásának elkerülése érdekében sok mindent tehetünk (helyes táplálkozás, bőséges folyadék, stressz kerülése…), de mégis a kialakult pattanásokkal szemben az egyik leghatásosabb módszer a megfelelő arctisztítás. A városi levegő tele van szennyezőanyaggal, de elég csak a porra gondolnunk, mely a csupasz bőrre és a sminkre is rárakódik. Ezért fontos, hogy nem csak a sminket kell eltávolítani lefekvés előtt, hanem a smink nélküli arcot is le kell tisztítani.

Éjszaka alvás közben a test ellazul, a pórusok kitágulnak. Fontos tehát, hogy nem csak este, hanem reggel is tisztítsuk meg bőrünket lehetőleg hideg vízzel, ami frissít és összehúzza a pórusokat.

Ne sajnáljuk kidobni az agyonhasznált sminkszivacsot, és ilyenkor még jobban ügyeljünk a sminkeléshez használt eszközök tisztaságára és fertőtlenítésére.

Zsíros bőr:

Ne csak takargasd, tűntesd el!Ha zsíros a bőrünk használjunk heti egy-két alkalommal bőrradírt, mely segíti a pórusok megtisztulását ezáltal csökkenti például az orron lévő miteszerek számát.

Egy dologban viszont a zsíros bőrűek szerencsésebbek, általában később ráncosodnak, mint száraz bőrű társaik.

A szárazabb bőrűeknél hamarabb, de előbb utóbb mindenkinél megjelennek az apróbb ráncok.

Bosszantó tud lenni, ha ezekben a pici ráncokban összecsomósodik az alapozó. Ennek elkerülése érdekében, mielőtt púderezzük a bőrt, ügyeljünk arra, hogy a pici ráncokba összegyűlt alapozót szétoszlassuk, ezt követően pedig vékonyan púderezzük le ezt a területet is.

 

Hegek és pici hajszálerek:

A hegekre és pici hajszálerekre is lehet már kapni specifikus krémeket, de ezek eltüntetése a korrektor feladata. A hegek felületén nincsen pórus, így nehezebben tapad meg rajta az alapozó. Ezért az ujjbegyünkkel oszlassuk el rajta a korrektort, melynek erősebb a pigmentáltsága, mint egy alapozónak, majd púderezzük le a felületet. Fontos, hogy a púder egy árnyalattal világosabb legyen, mert különben sötétebb árnyalatú lesz a heg, mint az arc többi része.

Szem alatti sötét karika:

Ne csak takargasd, tűntesd el!Örök probléma a szem alatti sötét karika vagy a vékony bőr miatt áttetsző vérerek. Míg ez utóbbi genetikai adottság, hiszen bőrünk itt háromszor vékonyabb, mint az arc egyéb területein, az előző kialakulásában más tényezők is szerepet játszhatnak.

Sminkeléskor fontos, hogy ne várjunk lehetetlent. Célunk ne a karika eltüntetése, hanem halványítása legyen, így nem ér bennünket kudarc. Kisebb karikák esetén elég az alapozó, de ha annak fedése nem lenne elég, előtte korrektorozzuk le a területet, ügyelve arra, hogy a széleket jól összedolgozzuk az alapozóval. Vékony púderréteggel fixáljuk a korrektort, mert ha ezt nem tesszük meg a krémes réteg összecsomósodhat, felületén elcsúszhat a szemceruza és foltos lehet a szemhéjpúder.

Ha karikás a szemünk ne vigyünk fel szempillaspirált az alsó szempillákra, hogy elkerüljük azok hangsúlyozását.

Fáradt, duzzadt szemek:

Ne csak takargasd, tűntesd el!A duzzadt szemek oka természetes folyamat, hiszen alvás közben a nyirokkeringés lelassulása miatt az alsó szemhéjban folyadék gyülemlik fel. Ha ez pár perc alatt nem lohad le, annak az oka lehet genetikai vagy allergia, de ezek is utalhatnak belső szervi rendellenességre, hiszen ez jele annak, hogy a szervezet vizet tart vissza. Tipp: a zöld tea vízhajtó hatású.

Külsőleg a duzzadtságot ellensúlyozni tudjuk sminkkel oly módon, hogy árnyaljuk a szemredőt telített színnel, a mozgó szemhéjon pedig világos színt használunk kerülve a gyöngyházas árnyalatokat, mert azokon a fény megtörik, és még jobban kiemeli a problémás területet. Hasonló módon, kerüljük a fekete vagy sötét szemceruzát duzzadt vagy fáradt szemek esetén. A tekintetet úgy élénkíthetjük még, hogy a szemzugba belül egy kevés fehér szemhéjpúdert teszünk.


Száraz nem egységes színű ajkak:

Több oka is lehet annak, hogy ajkunk miért szárad ki: hormonális okok, a hideg vagy egyszerűen a szomjúság. Hidratáljuk ajkainkat, hiszen női mivoltunk egyik legérzékibb jegyéről van szó. A rúzs felvitele előtt gondoskodjunk arról, hogy száraz ajkunkat a megfelelő módon hidratáltuk. Válasszunk olyan rúzst, ami hidratál és vitaminokban gazdag, így ápolva a csábításaink „eszközét”.

Ha ajkunk színe nem egységes, alapozzuk le mielőtt a rúzst felvinnénk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top