Trend

Helló, “Mr. Megcsábító”!

A Grace klinika szívdöglesztő dokijaként vonult be a köztudatba Patrick Dempsey, aki mára hatalmas sikereket tudhat maga mögött. A sármos színész elbűvölő mosolyával és szerénységével nők ezreit kavarta fel, így nem csoda, hogy büszke tulajdonosa az "Amerika legszexisebb pasija" címnek is.

Helló „Mr. MegcsábítóA hírnévig hosszú volt az út, és csak Patrick kitartásának köszönhetjük, hogy nap mint nap megcsodálhatjuk a tévében, mivel elég későn – 40 évesen – csapta meg Hollywood szele. A Maine államban, Lewistonban született kisfiút mindig is vonzotta a színpad, de azt soha nem remélte, hogy karrierje csúcsát nem a helyi színtársulat fogja jelenteni, hanem Los Angeles, az angyalok városa.

Egész gyermekkorát szülővárosában töltötte, ahol már kamaszként is kitűnt tehetségével, hiszen akkoriban a zsonglőrködés jelentette számára a nagy „szerelmet”. Ebben jeleskedett is, mivel több versenyt megnyert.
Patrick úgy döntött, hogy ráér később befejezni az iskolát, ezért tanulmányait háttérbe szorítva folytatta a zsonglőrködést. Ennek az iskolában titkárnőként dolgozó édesanyja, Amanda nem igazán örült, de Patricket nem gátolta meg döntésében.

És hogy jól döntött-e? Hát persze! Tizennyolc évesen már annyi felkérése volt, hogy kirepült a családi fészekből, és elkezdte saját felnőttéletét. Később egyik fellépése alkalmával figyelt fel rá egy ügynök, aki meglátta benne a lehetőséget, és biztatta, hogy menjen el a Kakukktojás című darab meghallgatására. A fiatal fiú megkapta a szerepet, és a csapattal körbeturnézta egész San Franciscót! A sikerek ellenére mégis úgy döntött, hogy befejezi tanulmányait, és leérettségizett Buckfieldben.

Helló „Mr. MegcsábítóEkkor jött a nagy „BUM”! A mindössze huszonegy éves Patrick megkapta első filmbéli szerepét A bum-bum kölyök című moziban. Ekkoriban szeretett bele legjobb barátja édesanyjába, aki huszonhét évvel volt idősebb nála. A hétköznapinak nem mondható pár 1987-ben összekötötte életét, de kapcsolatuk nem bírta el a hatalmas korkülönbséget, hiszen mind a ketten más életszakaszban jártak, így 1994-ben búcsút intettek egymásnak, és elváltak.

Persze a házasélet mellett szakított időt a színészetre is, így láthattuk őt az Örömkölyök (1989) című bohókás filmben, amely nem aratott nagy sikert. Különféle epizódszerepekkel is próbálkozott, de végül egyik sorozat sem indult el. A magánéleti és szakmai kudarcokat nehezen élte meg, de ő nem engedett a „sötét oldalnak”! Kitartása eredményeként megkapta első drámai szerepét a Négykezes géppisztoly (1991) című krimiben. Az új szerep új kihívásokat hozott számára, hiszen a film révén kérték fel a Will és Grace (2000–2001) című sorozat egyik mellékszerepére.

Ekkorra már nem kellett egyedül álomra hajtania a fejét, ugyanis megismerkedett Jillian Finkkel, akit 1999-ben vett feleségül. Jillian sminkmesterként dolgozott, és jól tudta, hogy érdemes „megszerezni” Patrick génjeit, így 2002-ben megszületett első gyermekük, Tallulah.

A magánéletével maximálisan elégedett Dempsey-nek nem volt felhőtlen az öröme, hiszen nem kapott megfelelő lehetőséget, hogy megmutathassa színészi játékát. Évekig castingról castingra járt – sikertelenül. Színészi pályáját már feladni készült, mikor 2005-ben megkapta eddigi legfontosabb szerepét A Grace klinikában (2005–). A sorozat és az általa megformált dr. Derek Shepherd karaktere nemcsak a nézőket győzte meg, hanem a filmkritikusok szívét is meghódította. Két Golden Globe-díjat, hét Golden Globe-jelölést, egy Emmy-díjat és hét Emmy-jelölést tudhatnak magukénak, így bátran kijelenthetjük, hogy beindult a szekér!

Keresett színész lett, és több sikerfilmben is részt vett: játszott a Mindenütt nő című romantikus vígjátékban – Reese Witherspoon oldalán –, és hangját adta Kaneinek, a Mackótestvérek 2. című animációs rajzfilm főszereplőjének. A sikerek ellenére Dempsey nem rugaszkodott el a valóságtól. A hollywoodi partik helyett feleségével tölti idejét, aki 2007-ben ikerfiúkkal ajándékozta meg. A háromszoros apuka után nők hada epekedik, amin mindig jót nevet, hiszen teljesen átlagos férfinak vallja magát. Ez az elmélete most már hivatalosan is megdőlt, hiszen a vezető kozmetikumokat gyártó cég, a L’Oréal Paris férfiak számára kifejlesztett bőrápoló termékcsaládjának nagykövete lett. Kell ennél több?!

Helló „Mr. Megcsábító

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top