Trend

A divatszakma kedvenc színe: a fekete

Színek és fazonok jönnek - mennek, de egy valami örök, a fekete. Ez az a szín, amelyik megihlet minden nagy divatdiktátort évtizedek óta. Nincs olyan bemutató, ahol a fekete szín ne jelenne meg valamelyik ruhadarabon.

Coco Chanel óta, Givenchy, Lagerfeld, Yves Saint Laurent, Christian Lacroix, Gautier, Christian Dior, Donna Karan vagy éppen a Gucci divatház kifutóin is mindig találunk egy-egy izgalmas fekete darabot, mert a fekete soha nem unalmas.

Ez az a szín, amely önmagával kombinálva is igazi kihívást jelent minden tervezőnek. A különböző anyagok kontrasztja, összhatása mind mind más stílust és más hangulatot képviselnek. Fekete bársony, fekete kasmír, fekete selyem, fekete organza, fekete bőr, fekete dzsörzé, fekete pamut, fekete csipke. Mindegyikről más jut eszünkbe. Elegancia, kifinomultság, nőiesség, sejtelmeség, vadság, magabiztosság, fiatalság vagy éppen csábítás. A kombinációik pedig megszámlálhatatlanok.

A divattervezők szemében a fekete nem soványít, nem öregít, és nem tesz láthatatlanná, a fekete érzéki és kifejező és minden divatirányzatnál kihívás. A divat világát tehát inspirálja a fekete, és rendszeresen felbukkan mindig másképpen feldolgozva.

A divatszakma kedvenc színe: a fekete

 

A fekete egyszerűségen túli alkalmazását a divat világában, az 1920-as években progresszív designjával népszerűvé vált Coco Chanel vezette be, és elindult a fekete ruhák megállíthatatlan diadalmenete.
A 40-es évekre már komoly rajongótábort is szerzett magának, amely legkiemelkedőbb képviselője Audrey Hepburn színésznő lett. Még ma is a világ leghíresebb kis fekete ruhája az ő nevéhez fűződik. Givenchy ugyanis múzsájaként tisztelte Audrey-t, aki az Álom luxuskivitelben, filmben Givenchy csodálatos, fekete, testhezálló ruhakölteményét viseli, amely az elegáns nő védjegye lett.
A 70-es években Sonja Rykiel fekete kötött ruhája hódított, boával és kiskalappal.
Giorgo Armani számára a fekete már nem kosztüm és nem is koktélruha, hanem kombinépántos, testhez simuló, szexis és földig érő. Armani „kis feketéi” merészek, tüllel és szaténnal kombináltak, amelyek egy új fekete műfajt teremtettek.
Ricardo Tisci fekete-fehér tollal ékesített kombinációi is legendásak.

Amikor feketét viselünk egy másik színnel kombinálva, a fekete fokozza a másik szín energiáit, így érdemes kiegészítőket – öveket, sálakat, cipőket, bizsukat- választani hozzá, javasolják a nagy divattervezők.

 

Te is viselj bátran titokzatos feketét! Próbáld ki a megújult Rexona Crystal termékcsaládot. Olyan új, innovatív technológiával egészült ki, amely még sokkal hatékonyabb védelmet nyújt fehér foltok ellen.

Ez a technológia a White Mark Control. Sikere abban rejlik, hogy az izzadás gátló komponens rendkívül apró méretű, fehér foltot hagyó részecskéit pedig egy maszk rendszer fedi be. Ezáltal jelentősen csökken a fehér foltok kialakulásának lehetősége a testen és a ruhákon egyaránt. Így a fekete ruhát is bátran viselhetjük, akár egy megerőltető napon is.

 

A divatszakma kedvenc színe: a fekete

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top