Trend

Ó, az a csodás “kis fekete”

Sötét színeket mindig is hordtak a nők, de a fekete színt igyekeztek mellőzni, hiszen a gyász és a szomorúság kifejezője volt, egészen addig, amíg 1920-as évek közepén Coco Chanel megalkotta minden idők legnépszerűbb ruhadarabját, a "little black dress"-t.

Az újító szellemű, rendkívül praktikus Coco alapelve az volt, hogy olyan ruhát kell terveznie, amely minden alkalomra tökéletes eleganciával ruházza fel viselőjét. A kis fekete ruha nemcsak bárhol, bármikor felvehető, hanem az időtlenség értékét is magában hordozza, hiszen különböző kiegészítőkkel mindig megújuló, mindig másmilyen, mindig aktuális. Coco ezzel megmutatta a nőknek a lehetőségét annak, hogy létezik az a ruha, amit „egy nő felvehet reggel, amikor elindul ügyes-bajos dolgait intézni, amelyben délután beülhet a barátnőivel valahova teázni, és amelyben este akár színházba is mehet…”, csak a kiegészítőket kell hozzá variálni. És erre is tudta a megoldást, hiszen a híres divattervezőnő nevéhez fűződik a bizsu megjelenése is a női öltözködésben. Az első kis feketére például több soros, köldökig érő teklagyöngyöt, vagy féldrágakő nyakláncot ajánlott, mindezt 1925-ben!

 

Összefoglalva: Mitől „örök darab” a kis fekete?

Először is, mert minden alkalomra felvehető, másodszor, mert bármilyen kiegészítővel dekorálható, harmadszor, minden alakon jól állhat, negyedszer, egy nő bármely életkorában felveheti.

 

Ó, az a csodás „kis fekete

 

Ha neked még nincs, de szeretnél egy kis feketét

Figyelj arra, hogy melyiket választod, mert csak akkor lesz igazán az a bizonyos kis fekete, ha tökéletesen áll rajtad, és minden kívánalomnak megfelel.

 

Lássuk hát, milyen legyen?

Jó minőségű és persze színtartó anyagból készüljön, a dekoltázsa illeszkedjen az állad formájához, de sohasem lehet túl mélyen kivágott. Lehet ujjatlan vagy hosszú egyenesen szabott ujjú, és ami a legfontosabb, hogy a ruha hossza közepes, vagyis nem villantasz vele bugyit, és nem takarod vele a bokád, ezt ne feledd!

És még egy Coco tanács!

A kis feketén nem lehet díszítés és minta, mert akkor megfosztana a kiegészítők használatától. Pedig a kiegészítő a lényeg: egy bross, egy sál, egy nyaklánc, kalap, boleró, gallér vagy bármi, ami éppen eszedbe jut.

 

Egy dolgot azonban nem visel el az a bizonyos kis fekete. Azt, hogy a dezodorod fehér foltot hagyjon rajta. Ezért a „kis fekete” legfontosabb és elmardhatatlan „kiegészítője” legyen a Rexona Crystal termékcsalád, amely megújult: kívül és belül egyaránt. Olyan új, innovatív technológiával egészült ki, amely még sokkal hatékonyabb védelmet nyújt fehér foltok ellen.

Ez a technológia a White Mark Control. Sikere abban rejlik, hogy az izzadás gátló komponens rendkívül apró méretű, fehér foltot hagyó részecskéit pedig egy maszk rendszer fedi be. Ezáltal jelentősen csökken a fehér foltok kialakulásának lehetősége a testen és a ruhákon egyaránt. Így a fekete ruhát is bátran viselhetjük, akár egy megerőltető napon is.

 

Ó, az a csodás „kis fekete

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top