Trend

Hordd/ne hordd, ha “nincs” derekad

A homokórafazon a legtöbb nő számára csak álom, darázsderék helyett nekik maradnak a trükkök. Íme néhány!
Olvasnál még? Kattints a legfrissebb hírekért!

Ha nincs mit kiemelni, takard el!

Felesleges vastag vagy vékony övekkel kísérletezni, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben az övek nem vékonyítják a derekat, csupán kiemelik a meglévőt. Teljesen hiábavaló 10 centi vastag övvel bíbelődni és nyomorogni bennük, a várt eredmény ugyanis rendre elmarad. Helyette jöhetnek a bővebb szabású felsőrészek, amelyek nem követik a szorosan a test vonalát. Lehet rajtuk derékhúzás is, de a teljesen bő (szinte szabatlan) blúzok is jók lehetnek, akár szűkebb nadrággal is.

Vastag derékra ideális megoldás lehet a hasnál megkötős felsőrész is, ez ugyanis kiemeli a csípőt, ami vékonyítja a derékrészt.

Hordd/ne hordd, ha nincs derekad?

A különleges szabású, kétoldalt hosszabbra hagyott felsőrészek is előnyösek lehetnek, ugyanis nyújtják az alkatot, ezáltal optikailag vékonyítják a derekat.

Az ideális megoldás: hordj ruhát!

A mell alatt elvágott ruhák csak sejtetik az alakot. Így a pocak, a nagy fenék vagy a derék hiánya tökéletes inkognitóban maradhat. Jöhetnek még a vastag derékrésszel szabott ruhák, lehetőleg olyanok, melyek a mintázata eltér a ruha többi részétől. Ez ugyanis megtöri a felsőtestet és ezzel vékonyítja a derekat. Bővebb szabású A vonalú ruhára övet is tehetsz (nem úgy, mint a felsőrészeknél), de csak abban az esetben, ha a ruha szoknyarésze elég loknis.

Hordd/ne hordd, ha nincs derekad?

Ha farmert keresel, akkor legyen csípőszabású, ugyanis a magasabb derékrész nem a derekat vékonyítja, hanem a feneket emeli ki. Szoknyánál törekedj az A vonalú darabokra – ami egyébként a divattörténelem legelőnyösebb szabásvonala –, lehetőleg olyat válassz, aminek hangsúlyos a derékrésze.

Zakó, kabát – a kulcsszó: mintha kinőtted volna

Akinek nincs dereka, az jobb, ha rövid szabású zakókat hord, azok ugyanis megtörik a test vonalát és vékonyítják a derekat. Jól mutatnak az extrém, mell alatt elvágott zakók is, de az egy-két gombos, derékban szűkített felsők is előnyösek. Ne érjenek tovább a csípő vonalánál!

Hordd/ne hordd, ha nincs derekad?
Hordd/ne hordd, ha nincs derekad?

Tiltólista:

–    Öv erőltetése ingeknél
–    Tapadós ruha
–    Keresztben csíkos felsőrész
–    Míderrel kínozni a testet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top