Trend

A legtutibb módszerek: pocsék éjszakák utáni arcmentés

Rettenetes éjszakád volt, és mindezt az ágyneműdnél már csak az arcod bizonyítja jobban? Összeszedtük a leghatásosabb praktikákat, amivel eltüntetheted az átforgolódott éjjel nyomait.

Nem lehetetlen vállalkozás az elnyűtt, fáradt arc újraélesztése, és a megoldás nem feltétlenül a vakolókanálban és a kilószámra felkent alapozóban rejlik.

Következzen egy mentési ütemterv baj esetére!

– Nyomj a szemedre az ödéma ellen pár percig egy behűtött zselés szemmaszkot (persze bármilyen, a szemedhez kényelmesen illeszkedő hűtött tárgy, vagy zacskóba csavart jégkockák is megfelelnek a célra).
– Jöhet egy hideg vizes arcmosás. Hidd el, legalább olyan eredményes, mint amilyen traumatikus.
– Ha belefér, ne hagyj ki egy gyors, de azért kíméletesen végzett arcradírozást, ilyenkor már kellemes, langyos vízzel tisztálkodj. Utána többször öblítsd át hideg vízzel, hogy bezáródjanak a pórusaid.
– Törölközz meg alaposan, ez is serkenti a vérkeringést, élénkíti az arcod.
– Jöhet a piros nyusziszemek gondozásba vétele! A gyógyszertárakban ma már sokféle szemproblémára kapható szemcsepp, igénybe vett szemekre, akár kontaktlencséseknek is. Egy rossz éjszaka után szinte kötelező enyhíteni a szemkínokat vele.

A legtutibb módszerek: pocsék éjszakák utáni arcmentés

– Finoman kend be az arcod színezett hidratálóval!
– Egy kis arcpír jól jöhet, különösen ha nemcsak nyúzottra, hanem sápadtra is „aludtuk magunkat”.
– A szemed alá kenj egy kis színezett szemkörnyékápolót, dolgozd el rendesen!
– Fuss át a szemöldöködön, spirálozz, de a szemhéjadra elég, ha csak világos szemhéjpúdert viszel fel. Ez optikailag nagyítja, „kinyitja” a szemet.
– Végső esetben, ha még így sem sikerült rekonstruálnunk megszokott külsőnket, akkor érdemes egy napszemüveggel enyhíteni rajta.

 Mit gondol Hámori Gabriella színésznő a Dove szappanról?

Ha visszanézem az ’50-es évek színházi fényképeit, rengeteg sminket látok a színésznőkön, és akkoriban még nem voltak olyan kímélő mesterkozmetikumok, mint most. Az előadások alkalmával több sminket használunk, néha egészen olajos maszkokat kell feltenni, amit nem mindegy, mivel mosok le. Kipróbáltam már a természetes kozmetikumokat, a kecsketej szappanokat, a gyógyszertáriakat, mindent! És valahogy a szappan vált be. Jól esik, hogy a tisztítással egy időben finom illat leng körül, és harmonizál a parfümömmel. A Dove-nál nem tolakodóak az illatanyagok, teljesen frissek, virágillatúak – üdítő érzés!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top