Trend

Arcszépítő ételek

Nemcsak krémekkel és kezelésekkel, hanem evéssel is szépülhetünk. Az alábbiakban megtudhatod, mik azok a finomságok, amikre ha rákapsz, a bőröd is meghálálja.

Abból, ha magunkat és a bőrünket jól tápláljuk, mindenféleképpen jól jövünk ki, de legalábbis szép bőrrel, hajjal, netán körmökkel. Ma már nem kell táplálkozáskutatónak lenni, sőt még csak dietetikushoz sem szükséges fordulni, amennyiben jót akarunk a belülről táplálkozó „takarószervünknek”.

Íme, a szépítő ételek öt legnagyobb csoportja:

Tenger gyümölcsei

Aktív összetevői: omega–3-zsírsavak, cink

Legszembetűnőbb előnyük: sima, tiszta és ragyogó bőr

Nem véletlenül rajongnak olyan sokan a mediterrán étrendért. A sokféle hal és kagyló szinte csodákat tesz a bőrrel, különösen az osztriga és zsírosabb halak, köztük a lazac.

Citrusfélék

Aktív összetevői: C-vitamin

Legszembetűnőbb előnyük: sima és feszes bőr

A C-vitamin sok millió krém leírásában játszik főszerepet, szintén nem ok nélkül. Ez az a vitamin, ami fokozza a női nem nagy barátjának, a kollagénnek a termelődését a szervezetben. Ha tehát sima, ráncmenetes bőrűekre ennénk magunkat, szavazzunk a kivire, citromra, grépfrútra vagy a narancsra.

Arcszépítő ételekZöldségek – pirosak és zöldek

Aktív összetevőik:
A-vitamin, béta-karotin

Legszembetűnőbb előnyük: fényes és sima bőr

Az, hogy a zöldségek mennyire egészségesek, talán már senkinek sem újdonság. Ha bőrtudatosan választanánk közülük, akkor a béta-karotin és az A-vitamin miatt vegyük
a „narancs-piros modelleket”, ezekkel elejét vehetjük az idő előtti öregedésnek is. A
karotintartalmú élelmiszerek közül a legismertebbek az őszibarack, paradicsom, sütőtök, répa. A spenót és zöld leveles társai igazi A-vitamin-milliomosok, elsegítik a sejtképződést, ráadásul fényesebb, fiatalosabb lesz az arcunk tőlük.

Csonthéjasok

Aktív összetevőjük:
E-vitamin

Legszembetűnőbb előnyük: fiatal és puha bőr

Pisztácia, dió, mandula, széles a kínálat, de a leghatásosabb közülük ez utóbbi, ami valóságos antioxidánsbomba. Enyhíti a bőr szárazságát, revitalizál, és ami a legfontosabb, gátolja az öregedést.

Teljes kiőrlésű gabonák

Aktív összetevőik:
rutin (erősíti a kötőszöveteket) és B-vitamin

Legszembetűnőbb előnyük: tiszta, hidratált bőr

A teljes kiőrlésű termékekről a leginkább közismert információink, hogy hamarabb jóllakunk tőlük, kevésbé hizlalnak, és ráadásul erősítik immunrendszerünket. Jó hír, hogy mindezek mellett megelőzhetjük velük a bőrszárazságot, pikkelyesedést, sőt gyulladáscsökkentő hatásuk miatt a pattanásokra is jó hatással vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top