Trend

Bánj jól a hónaljaddal!

A gyakori borotválás üdébbé varázsol téged, ugyanakkor igénybe veszi a bőröd. Íme, néhány tanács, amelyek betartásával nemcsak felvértezed a hónaljadat a komolyabb traumák ellen, hanem kényezteted is.

Bánj jól a hónaljaddal!Az ujjatlan pólók, trikók és a napsütés beköszöntével rendszerint kezdetét veszi a borotválkozási csúcsszezon is, ami különösen a lábszárunkat, hónaljunkat érinti. Utóbbi terület testünk egyik legérzékenyebb, ugyanakkor egyik legintenzívebben verejtékező része, így nem árt óvatosan megközelíteni a borotválás kérdését.

Ha erős, durva szálakkal kell felvennünk a harcot, előtte be is áztathatjuk egy meleg vizes ruhával hónaljunkat, ez felpuhítja még a legelszántabb sörtéket is, és így könnyebben boldogul majd velük borotvánk. Fontos, hogy soha ne essünk neki szárazon a szőrzetünknek, ezzel elkerülhetjük a kellemetlen gyulladás, a pörsenések kialakulását. Borotvakrémmel, borotvazselével, esetleg tusfürdővel vagy vazelinnel könnyebben megszabadulhatunk a nem kívánt szőrszálaktól.

Az alaposabbnak számító, ellenkező irányban történő borotválás gyulladást, benőtt szálakat okozhat egyeseknél, ezért ha mindenképp bőrbarát módon szeretnénk epilálni, inkább a növés irányába végezzük a műveletet.

Ne hanyagoljuk el a tisztítást sem, gyengéden dörzsöljük át szőrtelenítés után a hónaljunkat kedvenc szappanunkkal, tusfürdőnkkel, hogy teljesen szabaddá váljanak a pórusaink. Ezután töröljük szárazra, és kenjük be valamilyen nyugtató hidratálóval, babaolajjal vagy egy gyengéd dezodorral.

Amennyiben utcára kell mennünk, válasszunk lenge, könnyű, a hónaljat nem dörzsölő felsőt. A legjobb, ha valamilyen természetes alapanyagból készült, a bőr lélegezni hagyó darabot viselünk.

 

Megkérdeztük a bőrgyógyászt, hogyan hat a szőrtelenítés hónaljunk bőrére.
„A borotválkozás testünk minden felületén trauma a bőrnek, kiváltképp irritál egy ilyen érzékeny területet. A művelet nemcsak a hámot sérti fel, hanem a bőr lipidrétegét és savköpenyét is megbolygatja, ami teret enged a kórokozók megtapadásának, felszaporodásának és ez – azon kívül, hogy bőrbetegséghez vezethet – a testünk illatára is kihat. A Dove dezodorok és stiftek, roll-onok ¼ rész hidratálókrémet tartalmaznak, segítenek puhává és simává tenni a bőrt, s friss illatunkhoz is hozzájárulnak” – dr. Pónyai Katinka bőrgyógyász.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top