Trend

Egyél a szép hajért!

A ragyogó hajért belülről is sokat tehetünk. Megmutatjuk, hogy mik azok az ételek, amelyekkel nemcsak a szervezetünket, hanem a tincseinket is karbantarthatjuk.

A magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú ételek rengeteg jótékony hatása mellett az egyik leglátványosabb a fényes, élettel teli hajkorona. Az egészséges fejbőrhöz és hajhoz a tápanyagok közül a legfontosabbak az A-, az E- és a B2-vitamin, de nélkülözhetetlen a megfelelő mértékű fehérje-, vas-  és rézbevitel is. Persze gyakran nem teljesen egyértelmű, hogy ezeket milyen ételekben találjuk meg, éppen ezért jöjjön néhány konkrét példa.

Egyél a szép hajért!

A jótékony omega–3-zsírsavban verhetetlenül gazdag lazac kitűnő fehérjeforrás, rengeteg B12-vitaminnal és vassal. Ha a hajnövekedést serkentő ételt zöldségkörettel szeretnénk fogyasztani, többféle jó megoldás közül is választhatunk. A sötétzöld zöldségek, köztük a hajpuhító és hidratáló hatású spenót, brokkoli és mángold mind kiváló forrása az A- és C-vitaminnak, segítik a faggyúképződést, vagyis ezáltal a fejbőrön képződő olajét, ami lényegében egyfajta természetes kondicionálóként hat. A fehérjében gazdag bab a hajnövekedést segíti, ha pedig a fő célunk a hajunk rugalmasabbá tétele, a proteinben gazdag tojást válasszuk.

A halak, a tojás, a zöldségek mellett a gyümölcsöknek is szánjunk nagy szerepet az asztalon! A szervezetünknek szüksége van C-vitaminra, ami segíti a vas felszívódását, így erőssé, egészségessé varázsolja a hajunkat. Együnk sok citrusfélét és epret, de az antioxidáns-bombákkal, így az áfonyával, szederrel, málnával is sokat tehetünk a friss, életerős hajért.

Ne hagyjuk ki étrendünkből a növényi olajokat sem, egy-egy kanálnyi olíva-, napraforgó- és mogyoróolajnak köszönhetően gyönyörűen fényessé varázsolhatjuk hajunkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top