Trend

Miért fontos az extra hidratálás a rossz idő beálltával?

A hideg, nyirkos idő, a süvítő szél nemcsak a közérzetünkre, hanem a bőrünkre is rossz hatással lehet. Nézzük, miért.

A bőr hidratálása legtöbbünk életében kiemelt szerepet élvez, de arcunk, testünk megfelelő ápolása és krémezése különösen fontos a rossz idő beálltával. A szél és a hideg levegő kicsípheti, kipirosíthatja, vízhiányossá teheti bőrünket, amit számos módon vértezhetünk fel az őszi viszontagságok ellen.

Először a hideg idő miatt lecsökkent faggyútermelésünk ellensúlyozására válasszunk vitaminokkal dúsított (A-, E-, D- és/vagy C-vitaminos) arc- és testápoló krémet. A bőr ezen természetes víztározó és zsírozó anyagának nem kedvez a csípős idő mellett a fűtési szezonnal járó száraz levegő sem. Éppen ezért a testápoló használatát ilyenkor érdemes rendszeresíteni, és akár naponta kétszer is alaposan bekrémezni testünket, főleg ha genetikailag is mérsékelt a faggyútermelésünk.

Miért fontos az extra hidratálás a rossz idő beálltával?

 

De hogy pontosan mivel is? Az őszi–téli szezon leghatásosabb összetevőjű hidratálóinak a sheavajat, a kókusz-, a mandula- és az avokádóolajat tartalmazó készítmények számítanak. A testápolás mellett fordítsunk külön figyelmet az arcunkra is, hiszen ez van leginkább kitéve a környezeti hatásoknak. Ilyenkor különösen felértékelődik a külön nappali és külön éjszakai arcápoló készítmények, valamint az arcpuhító, bőrlágyító pakolások használata.

Az sem mindegy, milyen ruházattal védjünk bőrünket a hidegtől, széltől. Fordítsunk figyelmet a réteges, meleg öltözetre, és ne szégyelljük az orkánok alatt az arcunk elé tekerni bőrünk védelmében a sálunkat se. Ha tiltólistán nem is szerepelnek, de érdemes ritkítani ilyenkor a bőrradírozást, az alkoholos lemosók használatát, de a forró fürdőzéssel sem ajánlott tovább szárítani igénybe vett bőrünket.

Ügyeljünk arra is, hogy a külső hidratálás mellett belülről is védjük magunkat a hűvösebb évszakok alatt. Fogyasszunk napi minimum másfél liter vizet, étrendünkben pedig kapjanak kiemelt szerepet a telítetlen zsírsavakban gazdag növényi olajok, a szervezeterősítő és -tápláló gyümölcsök és a zöldségek.

A Dove 5 lépéses szépségprogramjának utolsó állomása a testápolás témakörét boncolgatja. Sokszor halljuk, hogy a Dove minden testápolójában fellelhető a DeepCare Complex hatóanyag… Mi lehet ez, és mire jó?  

Dr. Pónyai Katinka: A DeepCare Complex egy természetes bőrtápláló anyagokban és esszenciális olajokban gazdag hatóanyag, amely segíti a bőr külvilág elleni védekező mechanizmusát, az ún. barrier funkciót helyreállítani. Bőrünkre úgy kell tekintenünk, mint egy elsődleges kapura, amely a környezeti hatások ellen véd bennünket. A barrier funkció komplex védekezési reakciója a bőrünknek: ha rendben van a felső, lipid réteg, a savköpeny és ugyanígy a normál baktérium flóra a bőrünk felszínén, akkor a környezeti hatások sem árthatnak nekünk. Ezért kell mindennapjaink részévé tennünk az ápolás rutinját.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top