Trend

Így szépítsd meg a bőröd sebészkés nélkül

Szinte bármit hajlandó vagy megtenni a ragyogó, hibátlan bőrért, de sebészkés alá nem feküdnél? Jöjjön pár tipp, hogyan őrizheted meg minél tovább szépségedet természetesen.

Legyél boldog! Az optimizmus természetesen széppé tesz, erőteljessé varázsolja kisugárzásodat, s erre egyetlen plasztikai sebész sem képes. Próbáld meg elfogadni és szeretni magad, a formáidat, az adottságaidat. Ha te szépnek látod magad, másokra is jó benyomást teszel.

A mozgás szépít. A rendszeres sportolástól nem csupán a tested lesz karcsúbb, javul a keringésed, miközben méregtelenítesz, ami a bőrödnek is jót tesz.

Így szépítsd meg a bőröd sebészkés nélkül

Ha egészséges, ragyogóan szép bőrt szeretnél, egyél tudatosan. Tudományos kutatások szerint az alacsony glikémiás indexű élelmiszerek, a sok zöldség, olívaolaj, alacsony zsírtartalmú tejtermékek, dió és teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása mellett kevésbé ráncosodunk.

A káros szabad gyökök hozzájárulnak a bőr öregedéséhez, és károsítják a bőrsejteket. Egyes tanulmányok szerint az antioxidánsok, valamint a C- és E-vitamin megfelelő mennyiségben történő bevitele mellett csökkenthetjük ezeket a károkat.

A bőrszövetünk állapotának fenntartásához, javításához járuljunk hozzá B8-vitaminnal, vagyis biotinnal, valamint A-vitaminnal, amitől ha elegendő mennyiséget juttatunk szervezetünkbe, egészségesebb, fiatalosabb arcbőrt remélhetünk.

Igyunk sokat! Ez ugyan lassan már unalmas tanács lehet, de nagyon hasznos, hiszen az ivóvíz sokat segít abban, hogy hidratált maradjon a bőrünk.

Időnként méregtelenítsünk! Ha unjuk, hogy fakó a bőrünk, és a szervezetünkben felgyülemlett salakanyagoktól is szeretnénk megszabadulni, iktassunk be olykor egy-egy víznapot, amikor csak folyadékot (vizet, teát, frissen facsart gyümölcslevet) fogyasztunk, de azt bőségesen, minimum 2-3 litert.

A Dove 5 lépéses szépségprogramjának arca, Hámori Gabriella színésznő javasolja, hogy időnkből ne azt a két percet próbáljuk megtakarítani, amit egyébként a testápolásra fordítanánk.

Hámori Gabriella: Azt vettem észre, hogy a nagy rohanásban sokan elmulasztják a testápolók használatát. A szakmánkban ez pedig hatványozottan fontos, főleg amikor egy-egy szerep kedvéért durva tapintású vagy éppen műszálas kosztümökbe bújunk. Bevallom, én is hanyagul bántam egy időben ezzel a művelettel, ha nagyon siettem, pont innen próbáltam egy kis időt nyerni. Pedig mindössze két percbe telik! Ráadásul teljesen más közérzettel indulok el otthonról, ha rám került ez a védő burok. Mára nálam a hidratálás egy rítussá vált, hiszen tulajdonképpen a testápolómmal kezdem az öltözködést!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top