Trend

Masszírozd magad szépre!

Ha nem sajnálsz az arcodtól egy kis kényeztetést, és az ujjaidat is bevetnéd a jó ügy érdekében, mutatunk néhány szépítő masszázst, amit magadnak is könnyedén el tudsz végezni.

Nem valószínű, hogy sok nő akad, akinek arca ne ragyogna fel már egy szépítő arcmasszázs puszta lehetőségétől is. Természetesen legtöbbünknek nem mindig van időnk és lehetőségünk heti rendszerességgel kozmetikushoz menni és profi kezekre bízni arcunkat, de egy kis elszántsággal, akarattal magunkat is részesíthetjük hasonló napi rendszerességű kényeztetésben, amennyiben bőrünk nem aknés (a dörzsölés ugyanis irritációt okozhat).

A legjobb, ha reggelenként végezzük (feltéve, hogy az időbeosztásunk engedi), de persze este, nyugodt körülmények között sem foghatunk mellé. A lényeg, hogy gondosan megtisztítsuk arcbőrünket a szennyeződésektől, majd keressünk valamilyen megfelelő „masszírozóanyagot”. Ha nem sajnáljuk kedvenc krémünket, vessük be azt, de természetesen egy kis olívaolaj is megteszi, a lényeg, hogy ujjaink könnyen tudjanak siklani bőrfelszínünkön.

Masszírozd magad szépre!

Kezdd az állcsontodnál: a hüvelyk- és a mutatóujjad futtasd végig belülről indulva bőrödön, egészen a fültövedig. Ne fokozd túlságosan a simítások erejét, inkább gyengéd, simogató mozdulatokat végezz. A vérkeringésed fokozódni fog, javul az arcszíned, pirospozsgásabb leszel, a krémedben, illetve az olívaolajban lévő tápanyagok pedig sikerrel jutnak el az arcbőr mélyebb rétegeibe is.

Ezután, ugyancsak finoman, vedd kezelésbe a homlokod! Egyik oldalról indulva simogasd végig a bőrfelszíned, egészen a másik oldalig, a hajtövekig. Figyelj, hogy itt is lágy mozdulatokkal végezd a masszírozást, anélkül, hogy a bőrt húznád.

Ne hagyd ki a szemkörnyéki részt sem! Ha feszült vagy fáradt vagy, ezt a részt a számítógép előtt is nyugodtan elvégezheted nap közben. Helyezd az ujjbegyeidet a halántékodra, majd nagyon finoman kezdj el dobolni velük a szemkörnyéki rész felől, ellazítva ezzel az izmokat. Ennél kicsit erősebb nyomással kezdd el a szemöldöködet végigsimítani, mégpedig belülről kifelé haladva. Végül az orrnyerged két oldalára helyezd oda a két mutatóujjad, majd fejts ki enyhe nyomást. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top