Trend

Hogyan kerüljön jó helyre adóm 1%-a?

Közeleg a határidő, döntenünk kell hamarosan arról, hova kerüljön adónk 1%-a. Fontos, hogy nyilatkozzunk róla, hiszen nekünk csupán pár percet jelent nyilatkozni arról, hova kerüljön ez az összeg, míg a segítő szándékú alapítványoknak sokat segítünk ezzel.

Bátor Tábor: Élményterápia daganatos és krónikusan beteg gyerekeknek

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

„A Bátor Tábor egy olyan gép, amibe bedobják a gyereket betegen, fáradtan, és egy sokkal vidámabb, egészségesebb, élményekkel telibb gyerek jön ki” – Peti, 15 éves, daganatos beteg táborozó.

A Bátor Tábor Alapítvány teljesen ingyenes turnusaiban daganatos, cukorbeteg, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerek részesül gyógyító, megerősítő élményekben. A táborozók állandó orvosi felügyelet mellett lovagolhatnak, íjászkodhatnak, kipróbálhatják az ország legmodernebb magaskötélpályát, különféle sportokat, kézművességet, színjátszást, zenélést.

Rengeteg öröm, sikerélmény és megerősítés éri őket – csupa olyan érzés, amiből a hosszú és fájdalmas kórházi kezelések idején nemigen jut nekik. A tábor élményterápiás módszerei kimutathatóan javítják a gyerekek közérzetét, egészségi állapotát, a többi gyerekhez és felnőtthöz való viszonyukat. 2001 óta már több mint 3700 súlyos beteg gyerek és családjuk tapasztalhatta mindezt a Bátor Táborban. Idén már 850 daganatos és krónikus beteg gyerek és családjuk számára kínál megerősítő élményeket a Bátor Tábor.

 

Hogyan kerüljön jó helyre adóm 1%-a?Kérjük, álljon ki Ön is a beteg gyerekek mellett adója 1%-ának felajánlásával.

Bátor Tábor Alapítvány, adószám: 18107913-1-41

www.batortabor.hu
www.facebook.com/batortabor

 

Szövetségben a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulásáért

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

Országos szervezetünk, mint a magyarországi gyermekrákkal foglalkozó alapítványok és egyesületek hivatalos szövetsége tagjai által képviselettel rendelkezik az ország területén működő összes gyermek onko-hematológiai centrumban, ezáltal különösen biztosított a kiegyensúlyozott szakmai és civil érdekképviselet, melynek legitimitását rendkívül fontosnak tartjuk megismertetni minél szélesebb társadalmi körben.
Szövetségünk alapító tagként részt vett az Etikus Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének megalapításában.

 Legfontosabb céljaink: Az Önök felajánlásának segítségével valósítjuk meg a Bakonybélen épülő, Európában is egyedülálló Rehabilitációs, Oktatási, Képzési Központot, ahol megépülését követően szaknővérek, szakpszichológusok és további segítő szakemberek képzése és továbbképzése valósulna meg, ezzel is csökkentve a szakterületen jelentkező akut szakemberhiányt. A projekt különlegessége, hogy a terápiás kezelés alatt a teljes család részére biztosítjuk a komplex fizikai és mentális rehabilitációt.

Elérhetőségi adatok:

Székhely: 1094 Budapest Tűzoltó utca 7–9.
Iroda: 1096 Budapest Haller utca 26.
Telefon: (1) 210-49-80 , 06 30/416-60-94
E-mail: info@szovetsegunk.hu
Weboldal: www.szovetsegunk.hu
Facebook: http://www.facebook.com/orszagos.szovetseg.a.daganatos
Adószám: 18255951-1-43
Bankszámlaszámok:

MAGNET BANK: 16200106-00053321
OTP BANK: 11742001-20056560
UNICREDIT BANK: 10918001-00000053-03140004

Adhat vonal számunk: 13600 -45 kód hívható a Magyar Telekom, Telenor, Vodafone és  az Invitel hálózatából, a hívás 250 Ft-ot jelent számunkra.

 

Az állat nem játék!

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

Adója 1%-a sem játék, életet jelent! Évről évre sok tízezer megunt, játékszerként sorsára hagyott állat végzi az emberi felelőtlenség áldozataként.

Adjon Ön is 1% esélyt, hogy a többit a Rex Alapítvány adhassa!

Floki kutya 10 évvel ezelőtt, borzalmas állapotban került a Rex Alapítványhoz. Mégis szerencsésnek mondhatja magát, hiszen pont dr. Király Péter, az alapító fogadta örökbe. A vidám, foltos kutyus új életet nyert, és jelképe lett annak a missziónak, amely a Rex Kutyaotthon Alapítvány mindennapjait meghatározza.

Az elmúlt évek 1%-os támogatásának köszönhetően évente több ezer kutyát és macskát mentenek meg, ivartalanítanak és adnak örökbe, immár 21 esztendeje.

Szemléletformáló programjaikon évente több tízezer gyermek és felnőtt sajátíthatja el a felelős állattartás fortélyait. Állatvédelmi missziójukat azonban kizárólag az Ön segítségével folytathatják. Önzetlen támogatásával még sok ezer, Flokihoz hasonló sorsú állaton segíthetnek.

Adjon 1% esélyt: http://www.rex.hu/

 

 

SOS Gyermekfalu a gyermekekért

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

Az SOS Gyermekfalu Nemzetközi Szervezete a világ legnagyobb családi gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi civil szervezete. Programjainkon keresztül világszerte évente összesen több mint 2 millió gyermek kap segítséget.

Az SOS Gyermekfalu szerető családot és otthont biztosít azoknak a gyermekeknek, akik valamilyen súlyos ok miatt nélkülözni kényszerülnek vér szerinti szüleiket. Újszülöttkortól 24 éves korig nyújtunk családi jellegű gondoskodást.

 

Alapítványunk adományokból tartja fenn magát. Minden rendelkezésünkre álló pénzforrást felelősségteljesen használunk fel. Az itt gyűjtött adományokat teljes egészében a Magyarországon élő gyermekek ellátásra fordítjuk.

Az SOS gyermekfalvakban:

  • Minden gyermek, aki elveszítette vér szerinti rokonait, családban élhet.
  • Szerető környezetben, biztonságos körülmények között élhetnek vér szerinti testvéreikkel együtt.
  • A gyermekek tiszteletben nőnek fel, és ők is tiszteletet és elfogadást tanulnak egymás iránt.

Az SOS gyerekek:

  • egy hivatásos és képzett SOS anya gondozása alatt nevelkednek, aki a nap 24 órájában gondjukat viseli
  • szerető, biztonságos otthonban, családi házban élnek
  • 6-8 vérszerinti és SOS testvéreikkel laknak együtt
  • a gyermekfalu biztonságot nyújtó közösségében pedagógusok, nevelők segítségével nevelkednek

Magyarországon három gyermekfalu működik:

  • Battonya
  • Kecskemét
  • Kőszeg

Továbbá négy ifjúsági házban segítjük a fiatalok első önálló lépéseit:

  • Szeged
  • Lajosmizse
  • Kecskemét

Hogyan segíthet?
Magánszemélyek és cégek sokféle módon tudnak segíteni:

Elérhetőségeink:

SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa
1093 Budapest, Lónyay u. 17.
Telefon: 301 31 70
Fax: 325 94 09
E-mail: adomanyinfo@sos.hu
Web: www.sos.hu
Adószám: 18258772-2-43
ERSTE: 11600006-00000000-27035696

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top