Trend

A legjobb utcai trendek Londonból, Párizsból és Berlinből

Ha valami egyből feltűnik a megjelenésre kicsit is érzékenyebb magyar szemnek egy nyugat-európai nagyvárosban, az, hogy az ottaniak "tudnak öltözködni": férfiak és nők, fiatalok és idősek egyaránt irigylésre méltó stílusérzékkel rendelkeznek. Ellestük a legjobb ötleteket Párizs, London és Berlin utcai szettjei közül.
A legjobb utcai trendek Londonból, Párizsból és Berlinből


A kifinomult brit elegancia

A londoniak öltözködését a közelgő hűvös-nedves őszi időjárás miatt is érdemes szemügyre venni. A kalapok, sapkák, sálak és kesztyűk náluk ugyanis nem szükséges rosszként jelennek meg, amit el kell viselni, ameddig hűvös az idő, inkább ezek segítségével csempésznek egyediséget és változatosságot hétköznapi stílusukba. Szürke vagy fekete kabát egy feltűnő sállal, a férfiaknál kis karimájú kalap vagy az usanka a nyerő (amit ugyanúgy felvesznek nagy, színes sállal, mint a nők), míg a hölgyeknél a kötött sapkák és kendők dominálnak. A piros kockás ruhák, szoknyák, táskák vagy cipők szintén köthetők a londoni őszi divathoz. Ami az itthoni utcai öltözködéshez képest egyből feltűnhet, az a színek és textúrák merész kombinációja. A londoni gyerekek szemmel láthatóan beleszületnek a stílus és a jólöltözöttség világába, fiatal felnőttként az otthonról kapott egészséges testtudatot megbolondítva rendkívül látványos megjelenést varázsolnak alapdarabokból és egy-két egyedi kiegészítőből. A gumicsizma és szexi miniruha, vagy férfiaknál színes zakó, illetve nadrág egyszerű inggel nem számít meglepő párosításnak.

A legjobb utcai trendek Londonból, Párizsból és Berlinből


Párizs: báj és határozottság

Párizs maga a báj, kellem, divat és romantika, és ez a francia nők öltözködéséről is elmondható, akikre oly sokszor tekintünk vágyott eszményképként. De mi is az irigyelt párizsi stílus titka?
Stílusosan elegánsnak, ám egyszerre mindenkitől különbözőnek lenni: ez a párizsiak különös ismertetőjegye. Olyan tehetség, amit az egyszeri látogató csak utánozni próbálhat. A franciák kevés színnel dolgoznak, nőknél főként a pasztell és bézs érvényesül, amelyek komolyságát a nem tökéletesen testhez álló szabások lazasága ellensúlyozza. A francia nők ruhatárának elengedhetetlen kelléke a kis fekete, amit fekete kabáttal és fekete csizmával is képesek lenyűgözően eredetien viselni. A nőies szabású, A vonalú kabát vagy ballonkabát egészen tavaszig a megjelenés koronája, színben és fazonban rendkívül változatos lehet, megfelelő kiegészítője pedig a svájci sapka, ami egyértelműen a párizsi divat emblematikus darabja. Ékszerek közül leginkább a bross vagy a kitűző, míg hajviseletben a franciás nagyvonalú könnyedség vagy a bájos konty a jellemző.  

A legjobb utcai trendek Londonból, Párizsból és Berlinből

Berlin: a szabad lélek szárnyalása

Az európai hipszterek egyértelmű bázisa Berlin, ahol mindig minden és mindenki megújul – csakúgy, mint az utcai divat. A punk és az üzletember is megfér itt egymás mellett, összességében mégis a város bohém és fiatalos életszemléletét tükrözi a helyiek öltözködése. A kalap, a szemüveg, nőknél a hosszú, laza esésű szoknya, férfiaknál az egyedi vagy színes kiegészítőkkel (például kockás zoknival vagy színes cipővel) megbolondított szettek határozzák meg az utcai megjelenést, amelyet inkább az esetlegesség, mintsem a precíz megtervezettség ural. Az utcai stílus egyediségéről pedig elsősorban nem a trendi világmárkák méregdrága üzletei, hanem a különböző bolhapiacok gondoskodnak, amelyek a maguk nyüzsgő, nemzetközi hangulatával szintén nagyban hozzájárulnak a város laza, felszabadult légköréhez, amelyet a berlini utcai divat is képvisel.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top