Trend

Trendles: Merj NŐ lenni! Gabo Szerencsés

Ruhái szellemesek, nőiesek és törékenyek, ráadásul Szerencsés Gabo olyan időálló darabokat tervez, amelyek nem csak 1-2 szezonra érvényesek...

Hogy milyen is a 21. századi nő ruhatára? Jól hordható, egymással könnyedén kombinálható praktikus darabokat rejt, amelyek sok-sok éven át szolgálnak, stílusosak, frissek, eredetiek.

Ennek szellemében dolgozik Szerencsés Gabriella is, aki jó néhány éve már üde színfoltként van jelen a hazai tervezők között. Gabo kollekciói egyszerre letisztultak, klasszikusak, mégis progresszívak. Tervezőjük már kiskamasz korától tudatosan készült a művészi pályára, s a szakma rejtelmeinek megismerését a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mesterei mellett barcelonai tanárok is segítették.

Gabo főként női kollekciókkal jelentkezik, de tervezett, sőt egyedi felkérésekre folyamatosan tervez férfiak számára is. Ruhái minőségi alapanyagokból készülnek, rafinált szabásvonalakkal. A kontúrok időtállóak, nőiesek, ugyanakkor finomak és elegánsak, s mindegyikben felfedezhető valami igazán „gabós” részletmegoldás, egy-egy szokatlan formájú dekoltázs, meghökkentő színpárosítás vagy éppen bátor anyaghasználat. Ezek a ruhák egyszerre szellemesek, feltűnőek, ugyanakkor egy törékeny és légies nőképet sugallnak. A különleges darabok mellett Gabo kínálata szinte a teljes „női fegyvertárat” lefedi, hiszen rafinált, többféleképpen hordható táskákat, és különleges díszítésű kesztyűket egyaránt tervez.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Legújabb őszi-téli kollekciója október 13-án a WAMP-on lesz megvásárolható.

Jelenleg min dolgozol?

Éppen a 2014. évi nyári kollekció tervezése-kivitelezése zajlik gőzerővel, emellett még sok-sok egyéb projekt is fut. A legjobban talán a weboldalam újratervezése foglalkoztat. Régóta várat magára ez a fejlesztés, de remélem, év végéig elkészülünk vele. Az őszi-téli szezonra készült kesztyűk díszítése is most zajlik, sőt lassan be is fejeződik, s párhuzamosan készülők a novemberi divatbemutatókra és a karácsonyi WAMP vásárokra.

Kik a példaképeid?

A kitartó emberek, akik nem mellesleg szuper szervezőképességgel vaannak megádva, az élet minden területen helyt állnak, és emberi kapcsolataik is mélyek. Őszintén szólva kimondott példaképeim sosem voltak, nincs bennem rajongás ismeretlen emberek iránt.

Milyen sikereket értél el eddig? Mire vagy a legbüszkébb?

A legjobban sikerült „formatervezésem” saját kisfiam! Természetesen rá vagyok a legbüszkébb.  Már a prototípus tökéletes lett, folyamatosan megújul, és rengeteg boldog pillanat forrása.

Mi inspirál?

Sok minden hat rám egyszerre. Egy anyag esése, egy felület játéka, egy fotó hangulata vagy akár egy ügyfél problémája, kívánsága. Általában ezeknek a kusza impulzusoknak a hatására egyszer csak megszületik „az” ötlet.

Hogyan jellemeznéd magad tervezőként?

Ösztönös kísérletező, és nyitott. Egyre tudatosabban használom az intuitív képességeimet a szakmai életemben is. Ebből adódóan nálam sokszor borul a „papírforma”. Nem ragaszkodom görcsösen a megtervezett dolgokhoz. Ha időközben jobb ötletem támad, nem félek az újat kipróbálni és a régit elvetni vagy tovább fejleszteni.

Trendles: Merj NŐ lenni! Gabo Szerencsés

Kiknek készülnek a tárgyaid?

A legfontosabb, hogy szeressen nő lenni! Szeresse megélni azt kortól függetlenül. Legyen benne egy kis bátorság, kísérletező kedv vagy kíváncsiság. Ne tucatmegoldásokat keressen, legyen fontos számára az időtálló design és a minőségi alapanyag és kivitelezés.

Ha kifognád az aranyhalat, milyen munkát kérnél tőle?

Egy jó hangulatú, szuper csapattal közösen zajló, anyagi korlátok közé nem szorító, nyugodt tempójú munkát kérnék, ami az elejétől a végéig (az anyagok kiválasztásától a fotózás végéig) feszültségmentes légkörben zajlik. Röviden: alkotói szabadságot és remek alkotótársakat.

Hogyan látod magad és a márkád 5 év múlva?

Magamat öregebbnek, a márkámat tapasztaltabbnak!

Szükségesnek érzem, hogy új piacok felé nyissak. Szeretnék magam mellett tudni olyan embereket, akikkel olajozottan és könnyen vehetünk minden felmerülő akadályt, és kevésbé szétforgácsolódva jobban tudnék a tervezésre koncentrálni.

Hol találkozhatunk a munkáiddal?

Novemberben lesz egyéves a II. kerületben található Lucky Shepherd Showroom, az az elsődleges otthona a munkáimnak, hisz ott születik a legtöbb alkotás. Téli hétvégéken a WAMP-on, és időnként Bécsben is megjelenek hasonló porondon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top