Trend

Praktikus viseletek többnapos fesztiválra

Mielőtt elmész egy fesztiválra, döntsd el, hogy mit szeretnél igazán: felvonulni és megmutatni a legmenőbb szereléseid, miközben begyűjtöd az irigykedő pillantásokat, vagy pedig kötetlenül és felhőtlenül jól érezni magad úgy, hogy nyitottan állsz minden elé, ami csak megtörténhet veled egy ilyen helyen? Hogy miért olyan fontos ezt tisztáznod? Azért, mert a ruháidat és a felszerelésed ehhez kell igazítanod. Mi az utóbbi verzióhoz gyűjtöttünk össze egy hasznos és praktikus ruhalistát.

 

Még gyakorlott fesztiválozók is elvétik néha a mértéket, és hajlandók a külsőségek és elegancia kedvéért engedményt tenni a praktikumból, amikor a ruháikat kiválasztják az év legnagyobb bulijához. Ezt meg is bánják, mert drága és szép cuccokban egyszerűen nem lehet jót bulizni, mert nem tudod teljesen elengedni magad. De azért szakadtnak sem kell lenned: mi összeválogattunk egy menő, de ugyanakkor rendkívül praktikus ruhadarabokból és kiegészítőkből álló listát, amit nyugodtan alapul vehetsz, mikor bevásárolsz a fesztiválra. Nem fogsz szégyent vallani ezekkel a cuccokkal.

Poncsó

Talán nem is gondoltál rá eddig, de egy jó poncsó a leghasznosabb ruhadarab lehet a gumicsizma és az esőköpeny mellett egy fesztiválon. Egyrészt nagyon vagány dolog, aminek számos praktikus oldala is van: nem fázol meg benne, ha hideg idő jön, de mivel remekül szellőzik, ezért hőségben is hordható, és árnyékban tartja ilyenkor a tested (az indiánok például a hőguta ellen poncsóval fedték be magukat). Ezen kívül nagyon laza viselet, ami szinte bármihez jól áll, és végső soron – ha elég terjedelmes és strapabíró darabot választasz – még pokrócként is jó szolgálatot tehet.

Praktikus viseletek többnapos fesztiválra

Gumicsizma

Nagy szerencse, hogy a gumicsizma divatba jött, és a városi ember is ráeszmélt, hogy nemcsak trágyahordáshoz, de egy csomó más körülményhez sincs ennél megfelelőbb lábbeli. Ma már ezerféle utcai gumicsizma közül választhatsz olcsóbb, drágább és egészen drága kivitelben. Az igazság az, hogy tartósságban és kényelemben nincs olyan nagy különbség a luxusgumicsizmák és az olcsóbb darabok között, legfeljebb a dizájn jobb a drágáknál – de még az sem mindig. Egyszóval mi egy egyszerű, olcsóbb darabot ajánlunk. Praktikusság szempontjából az alacsonyabb szárú kivitelt favorizáljuk, mert ez könnyebben pakolható. Ha ilyet veszel, akkor ügyelj rá, hogy olyan esőköpenyt válassz mellé, amelynek az alja a csizma szára alá ér.

Praktikus viseletek többnapos fesztiválra

Esőköpeny

Egy fesztiválra ne vigyél esernyőt. Megbánod. Elveszik, kifordítja a szél, nehéz, nem tudod hova tenni a táskádban, és a végén még el is ázol alatta. Próbáltál már esernyővel ugrálni a színpad előtt egy koncerten? Na ugye. Fesztiválra esőköpeny való, amit a gumicsizma után kell megvenni, mert a lábbelihez kell igazítani a hosszát. Az esőköpenynél két szempontra figyelj: minél terjedelmesebb legyen, hogy eltakarja a tested a víz elől úgy, hogy alatta közben kényelmesen mozoghass akár egy táskával a hátadon is, és ezen kívül minél erősebb anyagból készüljön. Lehet, hogy sokszor szükség lesz rá, és ha egy olcsó, eldobható köpenyt veszel, ami már tíz perc után elszakad, arra jól ráfázhatsz – szó szerint is.

Praktikus viseletek többnapos fesztiválra

Kertésznadrág

A kertésznadrág klasszikus fesztiválviselet: menő és praktikus. Egyrészt tele van zsebbel, és ez jól jöhet a tárcádnak és egyéb kiegészítőknek, amit magaddal kell hordanod, másrészt gátlástalanul nyűhető: a farmer ugyanis a legtöbb megpróbáltatást kibírja, és valamiért még jól is áll neki, ha kicsit koszos. Bármit fel lehet mellé venni, és mindezeken felül nagyon szexi viselet, és imádják a pasik. Nincs több érvünk, de szerintünk ez már bőven elég ahhoz, hogy egy jó kertészgatyát te is becsomagolj indulás előtt.

Praktikus viseletek többnapos fesztiválra

Kalap

A kalap nagyon fontos ruhadarabja egy fesztiválozónak: véd a naptól, és szexivé, érdekessé tesz. Ízlés szerint bármilyen kalap vihető egy többnapos buliba, mi azonban a praktikus szempontokat figyelembe véve azt ajánljuk, hogy nagy karimájú, vastag vászonból készült darabot válassz: olyat, ami gyűrhető és mosható. Ez jó szolgálatot tesz majd – nem ég le a nyakad és nem kapsz napszúrást benne, valamint nyugodtan nyúzhatod lelkifurdalás nélkül a fesztivál forgatagában.

Praktikus viseletek többnapos fesztiválra

Hátitáska

Két igazán jó megoldás van egy fesztiválon, ha különféle kisebb-nagyobb dolgokat állandóan magaddal kell hurcolnod: az egyik az övtáska, a másik a minihátizsák. Szerintünk ez utóbbi a jobb, mert egyrészt több minden fér bele, másrészt valamivel elegánsabb is. Hosszas gondolkodás után arra jutottunk, hogy hátitáskából érdemes egy tartósabb, vastagabb bőrből készült darabot beszerezni. Ennek több oka van: egyrészt ez nagyobb védelmet jelent a tolvajok ellen, akik nem tudják zsilettpengével kihasítani az oldalát, és a válladról sem képesek egy mozdulattal levágni a vastag bőrszíjat, másrészt pedig mutatósabb, mint egy sporttáska. Az eső ugyan nem tesz jót a bőrnek, viszont egy bőrtáska nem ázik be egykönnyen, és nem lesznek vizesek benne a cuccaid – főleg ha a táskádban ott lapul egy esőköpeny is, amit magadra és a táska fölé húzol, ha esni kezd.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Napszemüveg

Mindegy, hogy bohókás, vagány, provokatív vagy diszkrét darab, csak drága ne legyen – ez az egyik szempont, amit érdemes napszemüveg vásárláskor megfontolnod, ha fesztiválra készülsz. Ide strapabíró és elhagyható szemüveg kell, ami leeshet tánc közben a sárba, és az sem rendít meg nagyon, ha eltörik vagy elveszted. Egy nagyon menő, drága szemüvegre állandón vigyázni kéne – ha neked megéri az, hogy megbámuljanak egy ilyen darabért, akkor vigyél magaddal ilyet, de ha inkább az számít, hogy felszabadultan bulizz, akkor válassz praktikusat és olcsót. Mi az egyébként manapság nagyon trendi, széles, műanyag keretes szemüvegeket ajánlunk, tükröződő lencsével. Fontos, hogy a lencse megbízhatóan jó UV szűrő anyagból készüljön

Praktikus viseletek többnapos fesztiválra

Még több divat és fesztivál az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top