Trend

Tupírfésű és romantika – frizuratrendek az őszre

Fonatok és minifonatok

A hajfonatoknál talán csak a lófarkas frizurák számítanak stabilabb frizuratrendnek – évszakok jönnek és mennek, ezek ketten valamilyen formában mindig jelen vannak. Az őszi/téli szezonra is válogathatunk bőven az ajánlások közül: egyes és többes fonatok, a teljes hajtömeget összefogó (Christian Siriano) vagy csak néhány karakteres tincset kialakító változatot (Balmain) egyaránt láthattunk, de az is elegendő lehet, ha pár minifonattal turbózzuk fel frizuránkat (Maison Margiela).

Megnézem
Összes kép (3)

 

Hajdíszek

Ha nem éltük ki gyerekkorunkban hercegnős vágyainkat, most minden adott lesz hozzá, hogy tündöklő frizurákat készítsünk: a strasszköves, gyöngyös, gazdagon díszített csatok, koronának is beillő hajpántok erős trendnek számítanak. Választhatunk glamrockos dögöset (Ashley Williams), de elmehetünk romantikus irányba is, mint ahogyan Elie Saab kifutóján láthattuk. A TOGA ajánlása szerint pedig még a nagyi brossával vetekedő hajdíszeket is bevállalhatjuk – egyszerre úgy ötöt-hatot is.

Megnézem
Összes kép (3)

Homlokból hátrasimított haj

A tavaszi, szorosan hátralapított hajtrend némileg felpuhult az őszre, lényege azonban nem változott: simítsuk hátra homlokunkból a tincseket (Brandon Maxwell), vagy tűrjük őket fülünk mögé (Michael Kors), és rögzítsük némi zselével, hajhabbal, lakkal. Szerencsére már nem szükséges, hogy dzsigolókat megszégyenítően csillogjon a hajunk a pomádétól, maximum a wet lookig menjünk el – a természetesebb hatás mégiscsak szebb.

Megnézem
Összes kép (3)

 

Masnimánia

Úrilányos és végtelenül romantikus a bársonymasnik trendje, ami már a múlt télen is igyekezett belopni magát a szívünkbe. A Marchesa és Tory Burch kifutóján nagyméretű, karakteres hajdíszeket láthattunk, előbbi esetén a konttyal kombinált díszítés különösen elegáns volt. A Philosophy by Lorenzo Serafini pedig a klasszikus változatra mutatott remek példát: ékesítsük a tarkónál lazán megkötött copfunkat egy vékonyka szalaggal. Egyszerű, gyors frizura, mégis fokokkal szebb, mint ha csak a hajgumi díszelegne pőrén.

Megnézem
Összes kép (3)

 

Volumen

Tupírtuning terén a Chanel rendesen kimaxolta a lehetőségeket: Lagerfeld lányai a széles hajpántokhoz extrán megemelt, hátrafésült frizurát kaptak. Az összkép persze roppant modern, semmi ’80-as éveket idéző cikiség nincs benne, mint ahogyan a Ports 1961 változatában sem, pedig ott még a kreppelő is előkerült. A hajtömeget dúsító trendnek persze vannak természetesebb változatai is: növeljük a volument nagyobb hullámokkal, minimálisan tupírozzuk csak át, majd dobjuk át egyik oldalra hajunkat, hogy még többnek tűnjön a hajzuhatag (Max Mara).

Megnézem
Összes kép (3)

Még több frizuratrendet ismerhetsz meg, ha ellátogatsz október 7–8-án a Premier Outlet szülinapi hétvégéjére, ahol mesterfodrászoktól kaphatsz hajápolási és formázási tanácsokat, kipróbálhatod a a legdivatosabb hajfonási technikákat és a minihajtattoot, valamint beszerezheted a hajtípusodnak megfelelő professzionális hajformázókat és hajápolókat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top